Leírás
2008 Yong Pin Hao Yiwu sheng puerh tea

2008 Yi Wu Zheng Shan pu’ercha
易武正山
Igazi Yi Wu hegyi puer tea
Yong Pin Hao Teaüzem 永聘号 2008 tavasz, 400 gramm
2008 Yong Pin Hao Yiwu Zheng Shan Zao Chun sheng puerh tea, vagyis a Yong pin Hao Teaüzem kora tavaszi Yiwu hegyi teája 60-100 éves nem ültetvényes egyedekről szedett teából. A tea korábbi kiadásának néhány darabja még itt csücsül a raktárunkban. Emlékszem, hogy 2009 körül változott friss, gazdag shengből narancsöntetű érlelt lobogó öntetű teává. Ennek a teának most lesz – most van ez a fordulópontja. A 2007 -es leveles Yi Wu teához képest sokkal jelentősebb korpusszal rendelkezik. Ez egyrészt normális, mert a szálas – leveles formában tárolt puerh lehetőségei korlátozottak, másrészt 2008 kivételesen jó év volt. Mély, sárga testes öntet felül virágokkal.
A tea művelése egyben az állandó új keresése. Telhetetlen, kielégítetlen szimatolás valami ismeretlen és – valljuk be – valami jobb után. Yunnanban, vagy Tajvanon, Malajziában egész egyszerűen ijesztő az az elképesztő választék, ami jobbnál-jobb és rosszabbnál-rosszabb teákat, ismert és ma született márkákat kínál nekünk. A puerh egyáltalán nem az a tea, aminek a minősége – főleg egy kezdő esetében – könnyen eldönthető. Egy jó puerh íze lehet egészen üvegszerű, semleges is, ha az ízeket „pótolja” a tea nyers ereje. Csak hosszú gyakorlás után jutunk el arra a pontra, amikor a cha qi, a tea életereje, a hui gannal, a tea utóízével és intenzitásával harmóniában van, eleinte mindent eltakarnak a cserek. Ennek az ellentmondásnak a feloldása a puerh középvonala, a Yi Wu hegy teáinak finom, lágy előadása, ami minden más puerh vidéktől azonnal megkülönböztethető és az ismeretlen kezdő teázónak is kedves perceket hozhat. Nem csoda, hogy Yi Wu a legnépszerűbb és legkeresettebb volt a tajvani és a nyugati puerh ivók között, de igaz ez az anyaországra is, ott sincs mindenki vasból. Oldalunkon ennek megfelelően sok Yi-Wu hegyi teát kínálunk, ezek némelyike olyan szelíd, hogy tanulás nélkül is bármikor próbálható, másikukban messze láthatóan lobog a tűz. Finomsága már a papíron át szagolva is tettenérhető, bármelyik keresőkutya azonnal kiválasztaná más, nem Yi Wu teák közül. A többi teához képest itt mégis több a telt, dohányos illat, ami már az öregedés jele, és a dohányokon túl hajladozó virágok közös íze.
Virágos aromáktól ragacsos csésze, bódító, aszús tea szörp. Ha van tea, amiről azonnal eldönthető, hogy jó minőségű-e, az a puerh.
Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.






Értékelések
Még nincsenek értékelések.