Leírás
2006 Chang Tai Hao „Gazdag ország a mennyek alatt”

2006 Chang Tai Hao „Gazdag ország a mennyek alatt”
2000 昌泰好天下筒
2000 Chang Tai Hao Tian Xia Tong An
A Chang Tai Hao kifejezetten hong-kongi megrendelésre készített teája, ami tehát szójaszósz sűrűségét a toronyházak közötti trópusi nedves levegőben csak tovább növelte az évek során. A megrendelő a Hong-Kong Tong An Teaház volt fennállásának 65. évfordulójára kért 3 receptet.
Chang Tai Hao Tong An Cha Hang sheng puer tea. Jellegzetes, nedvesen érlelt Bulang-hegyi alapteából préselt sheng puerh tea. A trópusokon, vagy Dél-Yunnanban, esetleg nedves, párás körülmények között tartott puerh teák jóval gyorsabban érnek, azt mondják, hogy kétszeres az érés érzete. Különbséget kell tenni a természetes körülmények között Dél-Yunnanban, a természetes körülmények között, Hong Kongban, vagy Malajziában és a mesterségesen nedvesen érlelt teák között. Ez utóbbiak, ha nem kellő odafigyeléssel gondozzák, kellemetlen meglepetést tartogathatnak. Összességében a nedvesen érlelt teák ízének belépője gyors, de gyorsan elvékonyodik, viszont fiatalabb teák esetében is megajándékoz ezzel a földes, karamellizált öreg édességgel is. Ez tényleg ízlés kérdése, az, hogy csak pár ilyen teát tartunk, jellemző a piacra is. Kifejezetten nedves érlelésű ez a tea, továbbá a 2004-es Xiaguan Teji és a 2003-as Chang Tai Hao teánk is. Ez egy más, kényesebb műfaj, de ha jól eltalált, akkor nagy élményt jelent.
Belépő a puerh teák világába itt , információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán és Teazin blogunkban.
Az érlelt sheng és shu teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.






Értékelések
Még nincsenek értékelések.