Marukyu-koyamaen

Marukyu-Koyamaen Matcha Choan 20 gr

35 900Ft

„Végtelen nyugalom * koicha”

Eredet: Uji, Kyoto, Japán
Gyártó: Marukyu-Koyamaen
Gyártási év: 2025
Jelleg:  Hagyományos árnyékolású, gránit malomban porrá őrölt japán zöld tea dobozban.  Alkalmas usucha (habos híg tea)  és koicha (sűrű tea) elkészítésére.
Elkészítés: Usucha teához  2 chashaku (茶杓) (kb 2 gramm) teát öntsön fel 1 dl lágy, tisztított vízzel, melynek hőmérséklete  nem haladja meg  a 95 C° -ot. Langyosabb vízzel nem lehet megfelelő habot készíteni!  Koichához 3 chashaku teát használunk 60-80 ml vízzel.
A matchát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
A matcha elkészítéséhez elengedhetetlenek a teaszertartás eszközei: chawan teáscsésze 茶碗, chasen teapamacs (茶筅), chashaku (茶杓)teaszedő. Amennyiben más termékkel keverve lassi, smoothie, stb. formában kívánja elkészíteni, érdemesebb  konyhai matcháinkból választani.
Eltartható a gyártástól számított 1 évig.
Nettó súly: 20 gr

1 készleten

Leírás

Marukyu-Koyamaen Matcha Choan – Végtelen nyugalom – 20 gramm

matcha-Choan-marukyu-koyamaen

Marukyu Koyamaen    choan    Matcha Choan

A Choan jelentése

matcha-Choan-marukyu-koyamaen

matcha-Choan-marukyu-koyamaen

Chang 長 azt jelenti; hosszú. Archaikus formája egy magas asztalt (wu 兀), egy kifordult embert (bi 匕) és  a halált (wáng 亡) mutató ideogramm volt.

Másik tagja, az An 安 egy asszony (nu 女) egy védelmet nyújtó tető (宀 mián) alatt. Azt jelenti béke, nyugalom. A lehető legnagyobb nyugalom.

A Marukyu-Koyamaen matcha Choan a végtelen nyugalom és derű teája.

matcha-Choan-marukyu-koyamaen

Mindig van jobb. Mindig igyekszünk valami máshoz hasonlítani azt, ami előttünk áll.

Kitűnő borokat és kitűnő teákat kóstolva gyakran érzéki jegyeket adunk:

Szilvás – mondják a szakértők.

Sárgabarack és datolya – mondják a mára már nem is újhullámos aszúkra.

Széna, fű – mondja a kezdő teázó.

Föld, fakéreg – mondja az érzékenyebb, ha puerht kóstol (ez volt a fő ok, amiért éveken át, sőt sok helyen még ma is földben érlelt teaként emlegették).

Gesztenye – hangzik sok kínai zöldnél.

Spenót – mondják a legtöbben, ha japán teák kerülnek sorra. Aztán a figyelmesebbek már itt is különbségeket kezdenek megfogalmazni, előkerül a sütőtök, a karamell, stb, sőt akár egészen könnyű, virágos jegyek is.

A matcha choan az első tea, ahol nincs mihez hasonlítani. Ez egy külön entitás. Egy nagyformátumú teaművész keveréke finomra hangolva. Egy dolog jut eszembe: elegancia. Vagy talán egy finomra csiszolt nemes réz teatartó, egy simán futó alumínium él.

A Marukyu-Koyamaen Matcha Choan a gyártó matchái között a két csúcstea egyike. Tőle fentebb csak egy tea van, a Tenju. Mindkét tea díjat nyert az összes japán teát felvonultató Kansai teaversenyen.

A Choant minősége alkalmassá teszi usucha (híg tea) és koicha (sűrű tea) elkészítésére.

Valójában a legnagyobb igyekezettel sem lehet belőle usuchát készíteni.

Hígan is krémes, friss, és üde. Első ízlelésre meghökkentően egyszerű.

Ízbombák később sem robbannak, de tíz-percek múltán is megmarad a mérhetetlenül hosszú, letisztult édesség.

matcha-Choan-marukyu-koyamaen

matcha-choan-marukyu-koyamaen matcha-choan-marukyu-koyamaen

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Marukyu-Koyamaen Matcha Choan 20 gr” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük