Marukyu-Koyamaen

Gyokuro Jinko Tamashizuku

„Jáde csepp”
Eredet: Uji, Kyoto, Japán
Gyártó: Marukyu-Koyamaen
Gyártási év: 2025
Jelleg: Hagyományos módon árnyékolt pici rügy tea
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

    • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
    • Második felöntés: 70 fok 25 mp
    • Harmadik felöntés:  85 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!    Az eredeti csomag nettó súlya: 100 gramm

Cikkszám: jin103 Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

Gyokuro Jinko Tamashizuku 100 gramm

Marukyu-Koyamaen

gyokuro jinko tamashizuku

Marukyu-Koyamaen

Gyokuro Jinko Tamashizuku

japán zöld rügytea

丸久小山園沈粉(芽茶)玉雫

 

Jáde csepp

A Tamashizuku a legmagasabb minőségű Marukyu-Koyamaen gyokuro teák gyártásakor kiszortírozott apró rügyekből áll.

Ez a tea a legmagasabb minőségű Koyamaen gyokurókból kiszortírozott apró rügyekből áll. Akinek nincs lehetősége egy Tama Homare megvételére, az próbálja ki ezt a fantasztikus lágy, finom teát.  Használjon hozzá minden felöntéskor erősen visszahűtött vizet, a 60 Co fölé melegített víznél azonnal bekeményedik.

A yin, (jin) vagy yinko (jinko) a mecha teák egyik legérdekesebb tagja. Kicsomagolva nehéz megérteni, hogy mit tartunk a kezünkben. Piciny, de meglepően egységes levelek, vagy levéldarabkák, mintha mindegyikőjüket kockára vágta volna valamilyen szorgalmas és precíz kéz. Ami azt illeti, pontosan ez történt. A gyokuro és a kabusecha gyártása során a sodrás közben megsérülő levéldarabok a tömegbe kerülnek, általában így törnek le a levelek csúcsai, egészen kis rügykezdemények és a levélerezettel, levélnyelekkel együtt kihulló darabok. A szárítás során aztán ezek a túl kis darabok, amik szinte biztosan erősebb, élesebb ízeket képviselnének kihullanak a rostán. Amit látunk, tulajdonképpen a gyokuro rosta szemnagyságának meghökkentően egységes képlete. A gyokuróba nem kell a levélszár, nem kell az erezet, nem kellenek a nagyobb kawayanagi levelek és íme, nem kell a levél vége, csúcsa, a legömbölyített kisrügyek sem.

Felöntve ezek a kis darabok nagy felülettel fordulnak a víz felé, ezért szinte kapkodni kell a kannát. A felöntés elsőre még lágyan finom, éretlen barack, másodszorra már mérges kerti törpe (ez az öntet látható képünkön). Felöntések számában csak a puerhek mérhetőek hozzá, tízig, nyugodtan számolhatunk. Íze minden, ami a gyokuróba nem kell, de azért benne ragadt némi édesség is. Fanyar, hegyes, erős, erőt adó, smaragdosan méregzöld esszencia.  Lágy teát is lehet belőle készíteni, de akkor két ember kell hozzá. Az egyik önti a forró vizet és teszi rá a fedőt, a másik pedig márt önti is le.

A rügyek lekerekedettek, gazdag finom ízzel, pörkölt lesütött karakterrel.

Jinko, más néven Jin, vagy mecha, ami extrém kis rügyek, rügycsírák teája, olyan rügyeké, amik a legjobb Marukyu-Koyamaen gyokuro teákból kerültek ki, mert túl fiatalok, túl erősek.

A tea elkészíthető gyokuróként, hosszú, langyos, vagy fiatalabb teaként forróbb rövid felöntésekkel.

A tea nevéről és magának a teának  a keletkezéséről részletesen itt olvashat.

gyokuro jinko tamashizuku gyokuro jinko tamashizuku gyokuro jinko tamashizuku gyokuro jinko tamashizuku

gyokuro jinko tamashizuku
Balra Yiwu hegyi vad puerh, középen tajvani oolong lebél, jobbra Jin

gyokuro jinko tamashizuku gyokuro jinko tamashizuku gyokuro jinko tamashizuku gyokuro jinko tamashizuku

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a karigane elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

Belépő a karigane világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

Az alap kiszerelés 100 gramm tasakban, de rendelhető 100 grammos dobozban, 40 grammos dobozban és 200 grammos tasakban.

 

További információk

Gramm

50, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyokuro Jinko Tamashizuku” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük