Hoshino Seichaen

Hoshitea Kiwami Gyokuro

18 900Ft

„Többszörös díjnyertes gyokuro 5 x 5 gr”
Eredet: Hoshinomura, Yame, Japán
Gyártó: Hoshino Seichaen
Gyártási év: 2025
Jelleg: Csúcsminőségű, díjnyertes gyokuro
Elkészítés: Teáskannától függően   50 ml víz

  • Első felöntés: 40 fokon 2-4 percig
  • Második felöntés: 50 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  50-60 fok 1,5 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet! A szuper, versenyeztetett gyokurók elkészítése önmagában is kihívás, a receptek csak tág iránymutatást adnak.

Elfogyott

Cikkszám: g121 Kategóriák: , , , Címkék: ,

Leírás

Hoshitea Kiwami Gyokuro Hoshino Seichaen

Hoshitea kiwami gyokuro

八女伝統本玉露 【極~kiwami~】

Hoshitea Kiwami gyokuro

Hoshitea Hontama tradicionális gyokuro

A hivatalos neve kiwami, amit minden teatermelő a legjobb teájára használ, azt jelenti, extrém, különleges, végső  (ultimate).

A hontama gyokuro a hagyományos árnyékolással és mesterien, kézzel feldolgozott gyokurót jelenti.

November végén gyártott kiállításon is versenyeztetett szuper prémium gyokuro.

Ez a teatermelőnek az igazság pillanata, az ítélet órája, amikor kiderül, érdemes volt-e egész évben dolgoznia. Teljes testét bele kell adnia, amikor az ültetvény legjobb teáit feldolgozza. Mimimum 3-4 órás gyúrás-sodrási folyamatról van szó, amit a teamesterek felváltva csinálnak.  A mindvégig melegített trópusi fa asztalon végzett embertpróbáló sodrás végén faszénen finoman, óvatosan lesütik a teát, amitől egy még különlegesebb virágos  felhangot kap – azt mondják rá, ez november virága.

Fajta: saemidori

A csinos fadobozban 5 darab 5 grammos tasak van, amiket külön, öt grammonként is meg lehet rendelni.

Általában korlátozott darabszámban kapható.

A Hoshitea normál gyokuroi

Gyokuro Hoshi Fu  – nyugati ízlésnek és magyar pénztárcának is elfogadható mindennapi édes gyokuro

Gyokuro Dento Hon  – a legjobb kompromisszum, ahol már nem kell engedményeket tenni, ha megfizethető hagyományos árnyékolású gyokurot keres.

Gyokuro Seiun – ebben a kategóriában, ahol az intenzitás és mélység számít, tökéletes.

伝統本玉露    ほしの秘園 Hoshi no Hien hagyományos gyokuro – csak Japánban kóstolható

Shuppin

A kiállításon bemutatott, és díjazott gyokurók:

Shuppin Gyokuro

Gyokuro Mare  稀 – kincs

Platina Shuppin gyokuro  八女伝統本玉露 出品玉露 – díjnyertes gyokuro

Kiwami Gyokuro

A Platina gyokuro frissen, gyártás után érkezik minden év december elején. Nem dobozban, hanem aromatartó tasakban szállítjuk.

Hoshitea kiwami gyokuro

Hoshitea kiwami gyokuro

tradicionális kiwami gyokuro

Hoshitea kiwami gyokuro Hoshitea kiwami gyokuro Hoshitea kiwami gyokuro Hoshitea kiwami gyokuro

 

További információk

Gramm

25, 5

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hoshitea Kiwami Gyokuro” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük