Leírás
2016 Menghai 8592 shu puerh tea

2016 Menghai Dayi 8592
2016 勐海大益8592
A 8592 mint a neve is mutatja 1985-ben született recept. Ez volt a modern puerh tea egyik fontos éve, sok új recepttel, nyitással az export piacok (elsősorban Tajvan és Hong-Kong) felé persze szigorúan a központi élelmiszer exportvállalat a CNNP logója alatt. Az első 8592 a Hong Kong Nantian Trading Company kizárólagos megrendelésére készült lila – bíbor színben, ez volt a „bíbor ég tea” volt, ami a kereskedelmi marketingen túl tényleges hivatkozás volt a te színére és a mögöttes spirituális tartalmakra.. A tea nevében a kilences azt jelenti, hogy az osztályozásban átlagosan a legnagyobb levelekből áll. (A puerh világban a gong-ting a legkisebb levél, utána a teji, ezt követi egytől kilencig az egyre nagyobb levélosztály.) A nagyobb levél általában nagyobb polifenol tartalmat és kisebb koffein tartalmat jelent.
De a kilences levélátlag a 8592 esetében nem azt jelenti, hogy csak nagy levelekből áll. Ez egy átlag. Először is a teát megvizsgálva a felszínen egy csomó rügyet is találunk, ami viszont ennél fontosabb, hogy hátul a leveleken kívül kiemelkedő a szár aránya. Így jön ki valahogy a kilences átlag: nem levél, hanem szár + sok nagy levél + rügyek = kilences, nagy levél átlag.
De mi a helyzet a tea levél szárakkal? Ez első olvasatra egy értéktelen dolognak tetszik. A levélszárnak, azon túl, hogy tartja a levelet a legfontosabb feladata, hogy kiszolgálja a levél életfunkcióit, biztosítsa a tápanyagcsere útvonalát. Mint ilyen, megvan a maga értéke, általában elenyésző a koffein tartalma, magas az ásványi anyag, aminosav, vitamin, kevesebb a polifenol tartalma, az íze pedig visszafogott, vékony. Inkább friss, mint frissítő.
A magas rosttartalom miatt a fermentált, szárat is tartalmazó teák meglehetősen illatosak.
A 8592 egy frissítő karakterű, nedves érlelésű fermentált shu puerh tea, nagy, nyugodt, barátságos, könnyen iható vörös öntettel.
Érdekes kérdés lehet a fogyasztó részéről, hogy a tíz éven túl mi a különbség a 7592 és a 8592 között?
Nos a 85-ös teák teljesen új ízvilágot nyitottak meg, a 7592 nyugodtabb, a 8592 frissebb karakter.
A 8592 1996 óta a Dayi logója alatt jelenik meg és állandó szereplője az éves kollekcióknak. Jól érlelhető tea.
Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.



A List of 1940 – 1989’s Bing Cha |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||





Értékelések
Még nincsenek értékelések.