Menghai Dayi

2016 Menghai 8592

„Menghai Dayi 8592”
Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
Gyártó: Menghai Teaüzem
Gyártási év: 2016
Jelleg:  shu puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2016 Menghai 8592 shu puerh tea

2016 Menghai Dayi 8592 shu puerh tea

2016 Menghai Dayi 8592

2016 勐海大益8592

 

A 8592  mint a neve is mutatja 1985-ben született recept.  Ez volt a modern puerh tea egyik fontos éve, sok új recepttel, nyitással az export piacok (elsősorban Tajvan és Hong-Kong) felé persze szigorúan a központi élelmiszer exportvállalat a CNNP logója alatt.  Az első 8592 a Hong Kong Nantian Trading Company kizárólagos megrendelésére készült lila – bíbor színben, ez volt a „bíbor ég tea” volt, ami a kereskedelmi marketingen túl tényleges hivatkozás volt a te színére és a mögöttes spirituális tartalmakra.. A tea nevében a kilences azt jelenti, hogy az osztályozásban átlagosan a legnagyobb levelekből áll.  (A puerh világban a gong-ting a legkisebb levél, utána a teji, ezt követi egytől kilencig az egyre nagyobb levélosztály.)  A nagyobb levél általában nagyobb polifenol tartalmat és kisebb koffein tartalmat jelent.

De a kilences levélátlag a 8592 esetében nem azt jelenti, hogy csak nagy levelekből áll. Ez egy átlag.  Először is a teát megvizsgálva a felszínen egy csomó rügyet is találunk, ami viszont ennél fontosabb, hogy hátul a leveleken kívül kiemelkedő a szár aránya.  Így jön ki valahogy a kilences átlag:  nem levél, hanem szár + sok nagy levél + rügyek = kilences, nagy levél átlag.

De mi  a helyzet a tea levél szárakkal?  Ez első olvasatra egy értéktelen dolognak tetszik.  A levélszárnak, azon túl, hogy tartja a levelet a legfontosabb feladata, hogy kiszolgálja a levél életfunkcióit, biztosítsa a tápanyagcsere útvonalát.  Mint ilyen, megvan a maga értéke, általában elenyésző a koffein tartalma, magas az ásványi anyag, aminosav, vitamin, kevesebb a polifenol tartalma, az íze pedig visszafogott, vékony. Inkább friss, mint frissítő.

A magas rosttartalom miatt a fermentált, szárat is tartalmazó teák meglehetősen illatosak.

A 8592 egy  frissítő karakterű, nedves érlelésű fermentált shu puerh tea, nagy, nyugodt, barátságos, könnyen iható vörös öntettel.

Érdekes kérdés lehet a fogyasztó részéről, hogy a tíz éven túl mi  a különbség a 7592 és a 8592 között?

Nos a 85-ös teák teljesen új ízvilágot nyitottak meg, a 7592 nyugodtabb, a 8592 frissebb karakter.

A 8592 1996 óta a Dayi logója alatt jelenik meg és állandó szereplője az éves kollekcióknak.  Jól érlelhető tea.

 


Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2016 Menghai Dayi 8592 shu puerh tea 2016 Menghai Dayi 8592 shu puerh tea 2016 Menghai Dayi 8592 shu puerh tea 2016 Menghai Dayi 8592 shu puerh tea 2007 Menghai 75622016 Menghai 7592 shu puerh tea 2016 Menghai 7592 shu puerh tea 2016 Menghai 7592 shu puerh tea 2016 Menghai 7592 shu puerh tea 2005 CNNP Jubileumi tea2016 Menghai 7572 shu puerh tea

A List of 1940 – 1989’s Bing Cha

Label (Yin) Pu-erh 40s Early 50s Mid 50s Late 50s 60s
Red Label
Blue Label (A/B Grade)
Blue Label (Song Font)
Blue Label (Arts Font)
Paperless Red Label
Paperless Blue Label
Iron Cake
Aged Pu-erh Early 70s Mid 70s Late 70s Early 80s Mid 80s Late 80s 90s and Later
Kunming Tea Factory
Qizi Iron Cake (flat edge and back, nail vein)
Date Taste Thick Brick (inside ticket)
7581 – 73 Thick Brick
7581 – Cultural Revolution Brick
7581 – 70’s Brick
7581 – 80’s Brick
Xia Guan Tea Factory
Zhong Cha Iron Cake (Simplified Font)
Zhong Cha Iron Cake (Traditional Font)
Xia Guan Brick Tea
Meng Hai Tea Factory
Yellow Label Tuo Cha
Qizi Yellow Label (Ba Zhong inside ticket)
Qizi Large Yellow Label
Qizi Large Blue Label
Qizi Yellow Label Green Cake
Qizi Red Ribbon Green Cake
Qizi Shui Blue Label
7572 Green Cake
7582 Green Cake
7532 Green Cake
7542 Green Cake
7562 Brick Tea
7432 Ripe Cake
7452 Ripe Cake
8582 Green Cake
7572 Ripe Cake
8592 Ripe Cake
Big Yi Label (started as a label for ripe brick tea, became a label for raw and ripe cake, brick and tuo Pu-erh after 1995)
Note1: Zhong Cha Iron Cake is also called Xia Guan Green Cake. The ripe cake and raw and ripe combination cake were special order in mid 90s.
Note2: The large Kou Zhong Label (73 Green Cake) is mid 70s 7542 Green Cake.
Note3: The kraft batch wrap, small Kou Zhong, small inside ticket (Xue Yin Green Cake) is the early 80s 7532 Green Cake.
Note4: 7581 – 73 Thick Brick and Cultural Revolution Brick were wrapped in either yellow oilpaper or white bamboo paper. 7581 – 70s and 80s Brick were wrapped in white bamboo paper. Products made in 90s or after were wrapped in wood free paper (Same applied to Xia Guan Brick Tea).

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2016 Menghai 8592” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük