Leírás
2016 Wu Liang hegyi sheng puerh tea

2016 无量山 Wu Liang hegyi sheng puerh tea
2016 kora tavaszi Wu Liang hegyi sheng puerh tea. A Wuliang nagyon tagolt magashegység, a legmagasabb a teát termelő hegységek közül. A Yunnant átszelő Hengduan lánc déli tagja, a szintén magas Ailao – hegységgel együtt a tibeti fennsíkra vezető hegyvonulattól választja el Yunnan többi vad hegységét. Legmagasabb pontja 3,306 méter, trópusi, szubtrópusi-hegyvidéki éghajlattal, nagy biodiverzitással. A hegyvidék meredek szurdokvölgyei miatt nehezen járható. Déli, délnyugati lejtőit 2600 méterig tealigetek lakják, 2-300 éves vad teákkal. Az innen kikerülő teák között vannak nagyon átlagosak és egészen kitűnőek. Természetesen itt is jóval több az ültetvényes tea. A teák jellemzően hibrid kis és nagylevelű fajták. A meredek, tagolt vidék teái alacsonyabban árazottak, mint a közeli Lincang, vagy akár Simao többi teái, de szerintem épp ezért ár-érték arányban elég jók. Ez 2016 kora tavaszi szedésű tea 2600 méter magasról.
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.






Értékelések
Még nincsenek értékelések.