Leírás
2012 Mengku – A tea szelleme

2012 Mengku – A tea szelleme (lelke)
勐庫戎氏 2012年勐庫茶魂
2012 Shuangjiang Mengku Rongshi Cha Hun
A Shuangjiang Mengku Teaüzem Rongshi márkájának vezető, prémium teája, amit 2009 óta adnak ki minden évben. A Mengku őszi Banzhang teája volt az első, amikor a távoli, nehezen elérhető helyeken mobil teafeldolgozó állomásokat állítottak fel, ami lényegében egy kunyhóból, bambuszszőnyegekből, tároló alkalmatosságokból és egy a helyszínen összeütött kemencéből állt. Ezt a teát nem sütötték, csak leszedték és hervasztás után a napon szárították. Ez a yunnani módszer a nagylevelű teák feldolgozásánál, a sha qing egy sajátos formája, a Dian Qing滇青. Végül is a Napon való szárítás is egyfajta sütés.
A tea legfőbb erénye tisztasága, emellett kiegyensúlyozott nem harsány illat, aroma és erő jellemzi. Természetesen tucatnál is többször felönthető. Felső középosztály.
Ezeknek a teáknak az ára látványosan felszökött az elmúlt években, de a kapott minőséghez képest még mindig olcsó. Az ára várhatóan tovább fog emelkedni.
Az egész forma 500 gramm.
A cég honlapja errefelé halmozza mássalhangzóit http://www.ynmkrs.com/Content/366100.html
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.







Értékelések
Még nincsenek értékelések.