Yunnan Sourcing

2011 Pasha-hegyi őszi vad puerh tea

„Meng Pasha ”
Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
Gyártó: Yunnansourcing
Gyártási év: 2011
Jelleg:  prémium őszi szedésű vad sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2011 Pasha-hegyi őszi vad puerh tea

2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea

 

2011 Pasha-hegyi őszi vad puerh tea

A Pasha hegység 帕沙山 Menghai déli csücskében a Haiwan Teaüzem fenségterülete, ez a cég mutatott be először single estate vad Pasha teákat, még nálunk is kapható.  Száraz, de intenzív karakter, ami nagyon sok felöntéssel ajándékoz meg, kiegyensúlyozott erővel. Ez a tea Yunnansourcing variációja ugyanerre a témára, azzal a különbséggel, hogy kis mennyiségben rendelt, őszi szedésű tea a hegység délnyugati vidékéről, 1700 magasan fekvő vad, pontosabban nomád tealigetekből.

Pasha az őslakos Aini nyelven azt jelenti: magas, sűrű rengeteg. A helyiek szerint a Pasha hegy falvait 300 évvel ezelőtt alapították a Jinghongból és  Damenglongból idetelepült emberek. A vidék akkoriban műveletlen, távoli, vad vidék volt, tele autochtón, vad tealigetekkel. Jelenleg kb. 1000 hektáron művelnek teát, ami jobbára a vad ligetek karbantartását jelenti. A legenda szerint a sheng puerh legerősebb teáját adó Banzhang falvait is Pasha-hegyi lakosok alapították százharminc évvel ezelőtt.  A Pasha párás, csapadékos, szubtrópusi klímájú hegység, korai rügyfakadással  (a puerh termőterületek egyik legkorábbi szedésével). Ha Pasha teával találkoznak, és ilyen hatalmas, havas, barkás rügyeket és sötét, amolyan ‘feltűnés nélküli”kinyílt leveleket látnak, az szinte biztosan eredeti vad tea. Ízre és karakterre összességében figyelemre méltó, kielégítő, meleg, hosszan visszaköszönő, de nem túlzottan intenzív öntetet ad. Pont olyan Menghai és Lincang közöttit.

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh tea 2011 Pasha-hegység őszi vad puerh teayunnan tea map

 

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2011 Pasha-hegyi őszi vad puerh tea” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük