Leírás
2006 Mu Shu Cha – Az anyafa teája

2006 Mu Shu Cha – Az anyafa teája
2006 母树茶普洱茶
2006 Mengku Shuangjiang Mu Shu Cha
Mengku Yunnan délnyugati csücskében a határhoz közel található, vad hegyekkel határolt széles völgykatlan, Lincanggal délről határos. Itt, a Mengku-Lincang közötti alig átjárható hegyek közötti őserdőben van a tea szülőhazája. A Camellia Assamica is, és a sinensis is innen származik. A Mu Shu Cha mu shu cha az Mu Shuról való tea , a Mu Shu pedig anyafát jelent. Ez vagy ténylegesen egy nagy fa, vagy a teafák kis csoportja, amit szaporítóalanyként használtak egy teafajta termesztéséhez. Ezek az anyafák hatalmas, a „teacserjéhez” semmiben sem hasonlatos, őshonos, többezer éves növények. Milyen a teájuk? Mindnek kicsit más. Olyan ez, mint a Da Hong Pao anyafáinak megkóstolhatatlanul drága teája. Az első és a második generáció fánként eltérő ízeket ad. Ez itt először nagyon lágy, aztán mégis hatásosan erős, de mindig visszafogott, ölelő marad. Virágos édes, szőlőhéjig terjedően fanyar, sosem keserű. A Mu Shu Cha ára Scott előrejelzéséhez híven tavaly óta megduplázódott. Bár itt van a nyomában a 2007-es kiadás, a tendencia valószínűleg folytatódik. Az anyacégnél már nincs tea raktáron, csak a kereskedők között forog, ott sem sokáig.
A lepény 500 grammos. A Mengku honlapja itt: http://www.mengkucha.cn/
Végül egy tea levél olvasó megjegyzései a teáról:
Az ünnepek alatt volt időm megízlelni a legutóbb vásárolt pu erh-t, azt hiszem valami „anyafa levele” volt a fantázianeve.
Kétszeri átmosás után, fél perces felöntéssel kezdtem, de nem nagyon érzékeny néhány plusz másodpercre, szóval nehéz elrontani. Kiváló kezdő; pu erh, harmonikus pu erh íz, semmi tolakodó komponens nincs benne. A sütése az én ízlésemnek pont megfelel, nem szeretem a túlsütött, pörkölt leveleket tartalmazó teákat. A színe tiszta. Illata kellemes, nem átütő;.
Utóíze sokáig megmarad. 6-8 felöntés után kezdett kiürülni.
A részeg pillangó óta az első; pu erh, ami teljes egészében kielégített, a pillangó persze sokkal karakteresebb.”
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.







Értékelések
Még nincsenek értékelések.