Xiaguan Baoyan

2004 Kőrösi Csoma Sándor teája

„A Drágakő Fénye”
Eredet: Yunnan, Kína
Gyártó: Xiaguan Teaüzem
Gyártási év: 2004
Jelleg: érlelt sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2004 Kőrösi Csoma Sándor teája

2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea

2004 – Kőrösi Csoma Sándor teája

Xiaguan Baoyan

下关宝焰

Xiaguan Drágakő fény sheng puer tea

Xiaguan Teaüzem 永聘号  2004 tavasz,  5x250gramm

Su You Cha 酥油茶 jakvajas tea

Ettől fogva hatalmas birkabőr köpenybe burkolóztam, amelynek gyapjas belseje volt, és újra tanulmányaimnak szentelhettem magam. Túlzás lenne azt mondani, hogy most már kényelmesen végeztem a munkámat, de legalább el tudtam olvasni néhány szöveget, míg tartott a nappali világosság. Írni nem tudtam, mert a tinta befagyott. Tüzet épp annyit raktunk, amennyi szükséges volt a főzéshez.Egy szolgáló jött, aki az étket készíti nekünk, tüzet rak szárított trágyával, ha úgy hozza a szükség, és mindig melegen tartja az elmaradhatatlan és nélkülözhetetlen, vajjal főzött, sós teát.”

A képen látható zöld (sheng) pu’erh  a tibeti jakvajas tea, a po cha alapja. A felöntött teát jakvaj, tömbsó, némi kandiszcukor, pörkölt kendermag, és árpaliszt szolgálja ki. Íze erőteljes, finom levesíz, rendkívüli módon stimuláló. Életben tart.

A Baoyan a Xiaguan Teaüzem márkája, szó szerint a drágakő éke (átvitt értelemben Tibet fénye) Ez a márka szolgálja ki évtizedek óta sheng és shu puerhekkel  a tibeti magasföld, továbbá  a Szecsuántól északra és nyugatra fekvő vidékek népeit hétköznapi teával, akik normálisan tejjel, sóval fogyasztják. Magában, teaként is iható, fűszeres ízű. Ára az utóbbi időben meredeken emelkedik.

A teát nem nehéz elkészíteni, csak bőven kell hozzá mérni a nyersanyagot és sokat kell mozgatni a lehető legzsírosabb vaj társaságában.

Lentebb Dezső Zsigmond építész fotói Musztángból (möntang, vagy Lo Királyság) és egy kolostor konyhájáról.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

 

2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea 2004 - Kőrösi Csoma Sándor teája sheng puer tea

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2004 Kőrösi Csoma Sándor teája” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük