Leírás
Bai Ji Guan
Wuyi yan cha Bai Ji Guan
武夷山岩茶 白雞冠
Wuyi Fehér kakastaréj szikla oolong tea

„Hao Shan Hao Shui Chu Hao Cha 好山好水出好茶”
„A jó hegyek és jó víz jó teát adnak”
Good Mountain and Good Water Make Good Tea
Bármennyire híres a Da Hong Pao és a Shui Xian, az eredeti wulong így született. Egy ritka, különös megjelenésű alfajból, melynek feldolgozási technikája maga a megmerevedett teatörténet. Neve a tearügy megjelenésére utal, ami amolyan albínó teaként messze kivilágít a teasorból és rügyfakadás során egy ültetvény valóban egy baromfiudvarra emlékeztet. Persze a kakas itt a nemes, harcos erő jelképe. Az eredeti négy Wuyi variáns egyikeként ez az első Wuyiban született wulong, amit már sodortak, de a levelek feldolgozás utáni megjelenése jól mutatja a régről, a zöld tea korszakból maradt lapogatott technikát is. A felöntött levelek aranyos, sárgásbarnák, az öntet különös jegyekkel együtt is illatos, visszafogottan krémes, tiszta és finom.
Bármennyire is bizarr a megjelenése és hovatovább az íze is, az ilyen nagy aminosav tartalmú, fehér levelű teák azért minden teavidéken előfordulnak. Ilyen az s a zhejiangi zöld teák között, de még a matcha ültetvényeken is van fehér levelű, világoszöld, fehér matchát produkáló variáns.
Mivel ritka madár, a Bai Ji Guanért sokat kérnek, különösen a völgyekben lévő eredeti klónokról.
Az oolong teákról bővebben itt és itt olvashat, az oolong tea gyártását itt ismerheti meg.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.














Értékelések
Még nincsenek értékelések.