Leírás
Liuan Guapian

Liuan vagy Lu’An Gua Pian
六安瓜片
Hat dinnyemag nyugalma
kínai zöld tea
A Lu’An Gua Pian, avagy Liuan Guapian egy gyors karriert befutott kínai zöld tea Lu’an Shi-bőé. A XX. század elején kifejlesztett tea egy még ki nem nyílt rügyből és két fiatal levélből készül két chaoqing sütéssel és három kifinomult kaohuo végső besütési eljárással.
A teáról egyszer már részletesebben írtunk itt. Most csupán néhány alapvető információt szeretnénk hozzátenni. A Guapian olyan teából készül, ami két kifejlődő levelet és egy, még zárt rügyet hozott. A csupán pár napig fennálló állapot gyors, de pontos, kézi szedést igényel. A leszedett teát először a három levélformára kézzel különválasztják. A legszebb zárt rügyek bambuszkosárban a napon száradnak. A Guapian klónja elegendő pihét mutat ahhoz, hogy ezüst tűk fehér teaként lehessen eladni. A csupaszabb, zárt rügyekből második minőségű (second grade) ezüst tűk készül. A második leveleket kis adagokban, bambuszhajtásokból készült seprűvel alig 1-2 percig lapogatják sodorják két fázisban és sepregetik a forró, faszénnel fűtött wokokban. A Mipiant lenvászonközé fektetik és lepréselik, így hőkezelik. Mivel a Guapian rügy levél, amit hervasztás nélkül, de kevés sodrással sütnek be, testes, állhatatos megjelenésű, az illata japán és koreai teákat idéz, íze szúrós, egészséges, erős zöld, a teafogyasztók kisebbségének enyhén kesernyés, többségének nedves érzetet adó, szomjat oltó, friss, felszántott zöld íz. Felöntve levelei világoszöldtől a türkizön át a mélyzöldig játszanak, öntete finom világos, sárgászöld. Érzékeny a felhasznált víz minőségére, minél lágyabb, tisztított vizet igényel.
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.









Értékelések
Még nincsenek értékelések.