harima-en

Jóhen Tenmoku Bio sencha

„Ran Tenmoku Bio sencha ”
Eredet:  Uji, Kyoto, Japán
Gyártó: Harimaen
Gyártási év: 2024
Jelleg: Prémium, gőzölt organikus zöld tea
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 200 gramm

Cikkszám: s141 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

Jóhen Tenmoku organikus sencha

Bio sencha

jóhen tenmoku bio sencha

Jóhen Tenmoku organikus sencha

 

Koyamaen, Harimaen, az Ujiban dolgozó tea termelőknek kertjeik vannak, erre utal nevükben az „-en” végződés. Koyamaen a „Kicsiny Hegy kertje”, Harimaen egy Kobe melletti településre utaló név és annak a kertje, stb, stb. Ujitawara ezeknek a cégeknek a sencha termesztő és termelő központja. Ogurában van a gyokuro és matcha termelés, kicsit északabbra, Kyoto felé a kabusecha kertek.

A lényeg, hogy olyan teát kínálunk itt, ami minden részletében vegyszermentes, organikus, BIO termesztésből származik, Yabukita és Komakage fajták felhasználásával. Ezek az ültetvények immár fél évszázada teljesen tiszta, vegyszermentes teák.

A tea teljesen más karakter, mint az eddig kóstoltak, selymes, édes illatú, finom, de nagyon erős, átható, tiszta. Fémes lávaként folyik egybe édes és keserű. Ember legyen a talpán, aki nyugati fogyasztóként ezen a teán ismerkedik meg a senchákkal. A Koyamaen teák közül talán a Horai kategóriájába esik. A gyártó Harimaen teái sokkal kevésbé kifinomultak, mint a Koyamaen, vagy Hoshino teák.  Nagy erényük a teljesen vegyszer és műtrágyamentes, tiszta ültetvény, ami erőteljes, gazdag, ugyanakkor fésületlen teákat produkál.   Ez egy jó tea.

A tea neve  (Johen tenmoku 曜変天目 Csillagos égbolt) a kerámiaművészet talán legmagasabb fokú mázára és stílusára utal, ami a Song dinasztiából ered.  Az ezredfordulón négy  művész volt képes a világon olajfoltos tenmoku máz készítésére. Ma sincsenek többen, mint egy tucat. A Juteki tenmoku molekuláris szerkezetét csak 2005-ben sikerült megfejteni és még mindig nagyon nehéz előállítani.

A termelő nem kerít ennek ekkora feneket valójában Gokujou sencha néven nevezi, ami az ültetvény legmagasabb minőségű teáját jelenti.  Ebből a fokozatból itt például 400 kg a teljes évi termés.

A teákat hűtve tároljuk.

★★★★★

Koku Íz ○○●○ ○○○ sütés
Umami ○○○● ○○ ○  fanyarság


 

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

jóhen tenmoku bio sencha

jóhen tenmoku bio sencha

 

jóhen tenmoku bio sencha tenmoku kerámia jóhen tenmoku bio sencha jóhen tenmoku bio sencha tenmoku BIO sencha tenmoku BIO sencha

 

 

További információk

Gramm

25, 50, 100, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jóhen Tenmoku Bio sencha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük