Seiseido

Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea

16 800Ft

„Kazuki Tsujimoto ”
Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
Gyártó: Seiseido
Gyártási év: 2024
Jelleg: szuper prémium sencha
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 40 gramm

Elfogyott

Leírás

Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea 40 gr

Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea

Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea

Az Asamiya teák minőségéről mindent elmond, hogy évente egymás után mutathatjuk be a legnagyobb teaversenyeken díjakat kapott teákat.  Mire kifut az egyik, már itt a másik. Így volt ez 2019-ben, 2021-ben, 2022-ben és most is.

A Kansai Tea Kiállításon, ami a legfontosabb japán tea seregszemle (habár nem vonultatja fel az összes japán teát) első díjat nyert tea kézzel szedett és feldolgozott sencha  Kazuki Tsujimoto kertjéből. Teljes, mély, elbűvölő, elegáns. Frissessége megszólít, lelassít a mindennapok rohanásában, fontos barátságok és vendégek kiváló kísérője lehet.

Tartsa jól lezárva hűvös helyen napfénytől védve.

Ezt a teát 2019-ben mutattuk be „a tökéletes teát keresve cikkünkben, amikor még nem volt járvány és akkor, amikor frissen megnyerte a Kansai Nemzeti Teaverseny sencha kategóriáját (a kézzel szedett senchák között).

A szenzációt az jelentette ebben, hogy az említett évben mindhárom dobogós tea Asamiya tea volt, ez a tea pedig a történelemben először 1 pont híján maximális pontot kapott a zsüritől.  A sencha hazájában, ahol nagyon sokféle senchát termelnek és nagyon sokan próbálnak jók lenni, ráadásul a verseny és a kereskedelem szabályai is meglehetősen kidolgozottak, ez nagyon nagy siker.

Az a  tea Kazuo Kitada kertjéből származott, aki maga is nagydíjat kapott.

Ez a japán teák Romanéconti-ja.

Festői kertből származó, kézzel feldolgozott tea. Arany teának hívják, de ez a minőségére vonatkozik, ha a jelleget kérdezzük, akkor azt mondják „kék- vagy kékeszöld tea” Ez nemcsak a színre, hanem a karakterre is vonatkozik.

Limitált mennyiségben kapható tökéletes Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea tea. Elkészítéséhez jól fel kell készülni eszközökkel és lélekben is, jó víz és pontos ellenőrzés kell hozzá. Elrontani nem lehet, de nekünk is erőfeszítéseket kell tenni, ha meg akarjuk találni az optimális pontját.

A 70 fok 1 perc, 70 fok 30 mp járható út, de lehet kicsit magasabban és rövidebb ideig, vagy alacsonyabban és leheletnyivel hosszabb ideig is kezdeni. A kicsivel forróbb víz talán jobb.

Fajta Yabukita

Teljesség ○○●○○○○ Frissítő

Édes ○○●○○○○ Fanyar

 


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha

Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha

Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha Csúcsminőségű első díjas Asamiya sencha

 

Omi tea

 

Asamiya Sencha Fukamidori Seiseido Seiseido chaho

seiseido

További információk

Gramm

25, 50, 100, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csúcsminőségű első díjas Asamiya tea” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük