Seiseido

Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori

11 900Ft

„kabusecha Saemidori ”
Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
Gyártó: Seiseido
Gyártási év: 2024
Jelleg: top grade árnyékolt kabusecha
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 50 gramm

Elfogyott

Leírás

Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori 50 gr

asamiyacha

kansai tea nagydíjas asamiya okumidori
Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori

朝宮茶 最高級かぶせ茶【関西茶品評会受賞銘茶】【頭茶】

Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori

Asamiya Tea Highest grade Kabusecha [Kansai Tea Competition award-winning tea] [Azucha]

A legmagasabb minőségű Asamiya  Kabusecha (Kansai Teaversenyen győztes tea) Head tea

A 74 Kansai japán tea versenyen (2022 augusztus3-5), ahol 6 prefektúra (Gifu, Aichi, Mie, Kyoto, Nara, Shiga) 382 teája versenyzett az Omi (Asamiya) tea ezen belül a Mezőgazdasági, Halászati és Erdészeti Minisztérium nagydíját nyerte el, ami mindenféle helyezésektől függetlenül a legmagasabb japán tea elismerés.

A zsüri 24 tea szakértőből állt. A mindig vidám termelő Yoshinori Maeno tevékenységével és kabusecha – sencha teáival elnyerte a mezőgazdasági Minisztérium fődíját.  Öccse, Tatsuo Takeda már korábban elnyerte ezt a díjat, idén a kabusecha kategória első két díját nyerte el, az elsőt ezzel a teával. Ez már azért is nagyon érdekes, mert ez a tea nem egy végletekig szortírozott, válogatott tea, épp, ellenkezőleg, ez a kabusecha alaptea, nem leválogatott, kinézetre is kifogástalan tea. Mégis a zsüri úgy ítélte meg, hogy ez a kinézetre nem első osztályú tea olyan összetett és gazdag, hogy mindent felülmúl. Pedig a kinézetet is pontozzák, de ezek szerint az íz és aroma itt még ezt is kompenzálta. Az Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori legfőbb erénye a letisztult íz, az arányos íz és energia.

Az ilyen első szedésű, nem leválogatott top tea neve 頭茶 japánul tocha (head tea, fej, elől lévő, top tea) ugyanez kínaiul tuocha a puerh csésze vagy fészek alakú formája.  Vigyázat, a tea head teljesen mást jelent!!

Itt a versenyről egy tudósítás, itt pedig az eredmények.

★★★★★

Íz/Test ○○●○○○○ sütés

Umami ○●○○○○○ Fanyarság

Nem könnyen elkészíthető tea, kicsit forróbb 75-80 fokos víz jót tesz neki. Ugyanennek a teának a hétköznapi változata jobban érthető, nagyon finom.


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori

Asamiya Sencha Fukamidori Seiseido Seiseido chaho

seiseido

További információk

Gramm

25, 50, 100, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük