Fujimien

Uji bancha

„hideg vízzel is elkészíthető bancha”
Eredet: Uji, Kyoto,  Japán
Gyártó: Fujimien
Gyártási év: 2024
Jelleg: tél végi érett, alacsony koffeintartalmú levelek
Elkészítés:

A baby banchát háromféleképpen lehet elkészíteni.

  • Lehet hagyományos teaként 100 fokos vízzel felönteni, majd pár perc után leszűrni.  Ezeket a felöntéseket párszor meg lehet ismételni.
  • Elkészíthető főzve. Öt perc forralás után hagyjuk lefedve, majd 10-15 perc után szűrjük le.
  • Mizudashi (hideg vizes) módszer. Egy nagy csipet levelet  (10-15 grammot) este, lefekvés előtt tegyünk egy kancsóba és öntsük fel a lehető leglágyabb tiszta vízzel.  Hagyjuk így reggelig, majd reggel fogyasszuk el.  Csodálatos.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 300 gramm

Cikkszám: bancha107 Kategóriák: , Címkék: , , , ,

Leírás

Uji bancha

kyo bancha uji bancha

Uji bancha avagy Kyo bancha 京番茶

 

Nem érlelt, hanem érett tea. A tea alsó levélkategóriájának tavaszi nagytakarításából származó tea, amit nem felönteni, hanem tíz percig lobogó vízben főzni kell, majd további 10 perc pihentetés után egy teáskannába szűrni. Sokat mesélnek a tisztító hatásáról a japánok legalábbis ezért szeretik, mert kora tavasszal megtisztít a télen felhalmozott feleslegtől és káros anyagoktól.

Ujiban a kyo bancha jellegzetes ízesített formája a füstölt bancha.

Részletesebb ismertetőt a bancha teáról itt és itt talál.

Az őszi banchát szeptembertől novemberig szedik, majd a havas hosszú hegyvidéki tél után február- márciusban.
Az ősszel szedett Akibancha vékony, törékeny levelekből áll, könnyed ízzel.
A tavaszi bancha vasag levelű, erős és mégis édes ízű és a hosszú téli időszak alatt elraktározott ásványi anyagok remek tárháza.

★★★★★

Íz/Test ○○○○○●○ sütés

Umami ○○○○●○○ Fanyarság

kyo bancha uji bancha kyo bancha uji bancha kyo bancha uji bancha kyo bancha uji bancha kyo bancha uji bancha

 


 

A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

 

 

További információk

Gramm

50, 100, 200, 300

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Uji bancha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük