Jinggu nagy fehér szőrme

Jinggu nagy fehér szőrme

„Jinggu nagy fehér szőrme”
Eredet: Jinggu, Yunnan, Kína
Gyártási év: 2024
Jelleg: vad fehér tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 70 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Leírás

Jinggu nagy fehér szőrme

Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea

Jinggu Da Bai Hao

景谷大白

Jinggu nagy fehér szőrme

Jinggu „nagy fehér” fehér tea. Jinggu Puer prefektúra jogú város igazgatása alá tartozó yunnani magashegyi teatermő vidék, ami főleg fehér és sheng pur teáiról ismert. A Jinggu nagy fehér szőrme tea is a helyi vad fákról klónozott Camellia sinensis Taliensis nevű alfaj levele, ami magashegyi körülmények között hatalmas, vastag fehér szőrmével fedett fehér rügyeket növeszt.  A tea édes, barackos, sokszor felönthető, finom hosszú édes utóízzel. A mindenhol terjesztett információkkal szemben érdemes tudni, hogy a kora tavaszi rügy fehér teák nagyon erősek, nagy koffeintartalmúak.  A Jinggu nagy fehér szőrme tea most tavaszi szedésű, mérsékeltebb erejű, de a teával most ismerkedő szervezet biztosan lelkes, energikus választ fog adni rá.  Ki kell próbálni és személyes tapasztalat után kell beállítani a megfelelő adagot és elkészítési módot.

75-85 Co-os vízzel óvatosan felöntve és lefedve érdemes elkészíteni. A felöntések idejét a felöntés módja határozza meg.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea Jinggu nagy fehér szőrme fehér tea

 


Fehér tea sok van, de valójában egyetlen teára értjük szűken vett értelemben a fehér tea kifejezést. Eltekintve a termőterületektől, kora tavaszi, ki nem nyílt csúcsrügyek kézzel szedve és a napon szárítva, ez a fehér tea és ez a Bai Hao Yin Zhen 白毫银针, amit aztán, ha körbenézünk szerte a világon a következő területeken lelhetünk fel:

– Az első és eredeti yin zhen fehér tea Fujian két teatermő területéről származik Fudingból 福鼎. Ez a Fu Ding Bai Hao Yin Zhen 福鼎白毫银针, amit nagy levelű és nagy szőrű Fuding Da Bai , vagy Bai Hao fajtából készítenek.

– A minőségben ehhez felérő teát Anhuiban készítik, de ott rafinált módszerekkel.

– Mivel a tavasz ide érkezik először, ezért Yunnan ezüst tűi jelennek meg leghamarabb a piacon – de minőségben nyomába se érhet az első kettőnek.

– Újabb keletű Hunan és Guangxi pár területén (pl. Linyun) a Yin Zhen termesztése és szedése – nagyon jó minőség.

– Pár évtizede Darjeelingben próbálták ki a fehér tea termesztés és gyártást – sikerrel.

– Legújabban Kenya egy-egy birtokán jelent meg fehér tea.

A fujani és Anhuiban is használt klón különlegessége, hogy a rügyeket a fagytól védendő, extrém szőrös, barkás, ami puha szőrmeként jelenik meg a csúcslevélen. Amikor ez a rügy felbukkan, az ültetvényen 2-3 nap áll rendelkezésre, hogy ebben az állapotában csakis kézzel egyenként leszedjék. Sérülékenysége miatt terjedt el az a szokás, később legenda, hogy csakis szűzlányokat alkalmazhattak erre a célra.

A fehér tea ezen belül a  Yin Zhen ára az elmúlt 5 évben megötszöröződött, mégsem jelentkeznek újabb területek, hogy ringbe szálljanak fehér barkás csúcsrügyekből álló, napon szárított tea gyártásába. Talán nincs elég befektetni való szűz lány munkaerő a piacon.

A Jinggu nagy fehér szőrme tea nagyon lágy, parfümös, de nagy koffeintartalmú, erős tea.

fehér tea gyártás fehér tea gyártás az ezüst tűk rügy fejlődése

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Jinggu nagy fehér szőrme” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük