Seiseido

Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha

„Gyokuro levélszártea”
Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
Gyártó: Seiseido
Gyártási év: 2025
Jelleg: gyokuro szár és levéltea
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 40 fokon 2-3 perc, 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 100 gramm

Cikkszám: kar101 Kategóriák: , , , , Címkék: , , ,

Leírás

Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha 100 gr

asamiyacha

Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha

朝宮 玉露くき茶

Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha

A Karigane kukicha név nem egészen korrekt.  A csomagon lévő felirat azt mondja, hogy gyokuro kukicha, csakhogy hivatalosan a gyokuróból készült (kimaradt) szár, levélnyél és levélmaradék tea neve a karigane, ezért ez amolyan tájszólás.   Kukicha a tisztán levélszártea, ami leginkább senchából, vagy kawayanagiból készül.

Egy szó, mint száz, ez a legjobb gyokurók gyártása során kiválogatott levéldarabok, szár és egyéb darabok teája, ami hozza az anyatea legtöbb jótéteményét.  Elkészíthető nagyon édesen gyokuro módszerrel 40-50 fokon vagy leheletnyivel forróbb vízzel is. Jó játszadozást, kísérletezést!

Tatsuo Takeda 武田 達生氏 a Japán Tea Nagydíjas termelő különleges, kiváló receptje a Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha, ami gyokuróból kiválogatott levélnyélből, szárból, levélfoszlányból áll.

★★★★

Íz/Test ○○○●○○○ sütés

Umami ●○○○○○○ Fanyarság

asamiya gyokuro karigane kukicha

tatsuo takeda


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

asamiya gyokuro karigane kukicha asamiya gyokuro karigane kukicha asamiya gyokuro karigane kukicha asamiya gyokuro karigane kukicha asamiya gyokuro karigane kukichaAsamiya kabusecha okumidori Asamiya Sencha Fukamidori Seiseido Seiseido chaho

seiseido

További információk

Gramm

50, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük