Leírás
Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha 100 gr

Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha
朝宮 玉露くき茶
Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha
A Karigane kukicha név nem egészen korrekt. A csomagon lévő felirat azt mondja, hogy gyokuro kukicha, csakhogy hivatalosan a gyokuróból készült (kimaradt) szár, levélnyél és levélmaradék tea neve a karigane, ezért ez amolyan tájszólás. Kukicha a tisztán levélszártea, ami leginkább senchából, vagy kawayanagiból készül.
Egy szó, mint száz, ez a legjobb gyokurók gyártása során kiválogatott levéldarabok, szár és egyéb darabok teája, ami hozza az anyatea legtöbb jótéteményét. Elkészíthető nagyon édesen gyokuro módszerrel 40-50 fokon vagy leheletnyivel forróbb vízzel is. Jó játszadozást, kísérletezést!
Tatsuo Takeda 武田 達生氏 a Japán Tea Nagydíjas termelő különleges, kiváló receptje a Asamiya Gyokuro Karigane Kukicha, ami gyokuróból kiválogatott levélnyélből, szárból, levélfoszlányból áll.
★★★★
Íz/Test ○○○●○○○ sütés
Umami ●○○○○○○ Fanyarság


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.
Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:
- Asamiya,
- Omi Tsuchiyama
- és Mandokoro.
A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.
Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.








Értékelések
Még nincsenek értékelések.