Kahwah

  • Eredet: EU
  • Gyártó: Rao Erbe
  • Gyártási év: 2025
  • Jelleg: Aromamentes, (ha kell, tejjel is elkészíthető), fűszeres zöld tea.
  • Elkészítési mód: Két evőkanállal egy kisebb lábosba kb.1/2 liter tejbe dobja kevés (vagy sok) barna cukorral, vagy mézzel és forralja fel. Pár percig hagyja állni, majd szürje csészékbe és adjon hozzá ( vagy a teába) pirított mandulát, diót.

Leírás

Kahwah – Kasmíri tea

kasmíri tea

Kasmíri tea

Kahwah

A Kahwah Afganisztán, Pakisztán és Kasmír teája, ami csak nevében azonos a Közel-Kelet fűszeres kávéjával.

Alaphangon erős, sütött kínai, nepáli, vagy indiai zöld teát, sáfrányt, sáfrányos szeklicét, ceyloni első osztályú fahéjat, zöld kardamomot tartalmaz. A látható kardamom az összesnek  egy negyede, a többi finomra őrölve átjárja a teát. Ezt a teát nem tejjel szokás készíteni (meg lehet próbálni úgy is, de a zöld tea alap miatt nem ideális hozzá), hanem egy üveg, kerámia, inox, vagy hagyományos szamovárhoz csatolt kannában 3-6 percig főzni kell. Ízesíteni mézzel, külnféle cukrokkal (pálma, vagy  nádcukor) és esetenként, dióval mandulával szokták.  A chai történetéről és változatairól bővebben itt és itt olvashat.

  • zöld tea
  • sáfrány
  • igazi fahéj
  • zöld kardamom
  • —————–
  • koriander
  • gyömbér
  • rózsa
  • narancs, vagy lime

A chai történetéről és változatairól bővebben itt és itt olvashat.

Eszközöket a chai teához itt választhat.

masala chai

kahwah kasmíri tea

Variáció kardamomra és rózsaborsra

 

 

 

 

További információk

gramm

100, 50, 250, 500

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kahwah” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük