Leírás
2007 Menghai – Fehér lótusz shu puerh tea

2007 Menghai Arany tűk, Fehér lótusz shu puerh tea
2007 勐海大益白蓮花
2007 Menghai Dayi Bai Lian Hua Jin Zhen
大益金针白莲普洱熟茶 Dayi Menghai bailin hua shu puerh tea
Menghai dayi fehér lótusz shu puerh tea
Az első pár kép a narancsszínű szerzetesruhába bújtatott gong ting arany rügy shu puerhről megtévesztő, mert azt nem fehér lótusznak hívták, hanem császári puerhnek, ellenben deklaráltan a Menghai legjobb shu teája volt és talán marad is, egyben a fehér lótusz sorozat előfutára volt. A 200 grammos korong manapság 2500 EUR körül hívható le valamelyik raktár mélyéről.
Minden sötét puerh gyártásakor születnek zászlóshajók, legjobbnak szánt top teák. A shengek esetében ez sokkal kétértelműbb, többet számíthat a jó eredet, vagy akár a marketing (lásd a Menghai buddhista lepényét, ami magasan a legdrágább, de nem a legjobb shengje), a shu puerhek esetében ellenben szinte mindig az éles rügyteák a legbecsesebbek. Nem könnyű feladat ez, egy erős, túlfermentált csúcsrügytea inkább alkalmas cipőfelsőrész cserzőanyagnak, mint innivalónak. A Menghai Teaüzem először 2005-ben mutatta be egy nemzetközi Tea Expon a Fehér Lótuszt. Tudvalevő, hogy ez a tea narancsszínű ruhában járt, ami rögtön más megvilágításba helyezi születését és értelmét. A fehér lótusz szutrája az első században összeállított buddhista tangyűjtemény, amit bizonyos szempontból a legmagaabb rendű buddhita tanításnak nevezünk. Ebben bukkan fel először a Létkerék, az Örök változás fogalma, a sunyata-üresség pozitív értelmű megemlítése. A Lótusz szutra a tudatosság vallássá emelése – innen derül ki, hogy Buddha akarattal, tudatosan maradt benne az Örök Újjászületés Körforgásában, hogy taníthassa a tudattal létezőket. A szerzetesi ruhába bújtatott buddhista tea így hát a tudatos munka és művészet gyümölcse. A tea azonmód elnyerte az Expo fődíját, ami nagyban segítette anyagi boldogulását, pontosabban azokét, akik részényként vásároltak belőle. 2006 őszén már eredeti árának háromszorosán, idén nyáron pedig csak ötszörösén lehetett hozzájutni. Ez két év alatt igazán nem rossz eredmény, még akkor sem, ha tudjuk, hogy erre az időszakra esett a puerh árrobbanása.
Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

A List of 1940 – 1989’s Bing Cha |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||





Értékelések
Még nincsenek értékelések.