Leírás
Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori 50 gr


朝宮茶 最高級かぶせ茶【関西茶品評会受賞銘茶】【頭茶】
Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori
Asamiya Tea Highest grade Kabusecha [Kansai Tea Competition award-winning tea] [Azucha]
A legmagasabb minőségű Asamiya Kabusecha (Kansai Teaversenyen győztes tea) Head tea
A 74 Kansai japán tea versenyen (2022 augusztus3-5), ahol 6 prefektúra (Gifu, Aichi, Mie, Kyoto, Nara, Shiga) 382 teája versenyzett az Omi (Asamiya) tea ezen belül a Mezőgazdasági, Halászati és Erdészeti Minisztérium nagydíját nyerte el, ami mindenféle helyezésektől függetlenül a legmagasabb japán tea elismerés.
A zsüri 24 tea szakértőből állt. A mindig vidám termelő Yoshinori Maeno tevékenységével és kabusecha – sencha teáival elnyerte a mezőgazdasági Minisztérium fődíját. Öccse, Tatsuo Takeda már korábban elnyerte ezt a díjat, idén a kabusecha kategória első két díját nyerte el, az elsőt ezzel a teával. Ez már azért is nagyon érdekes, mert ez a tea nem egy végletekig szortírozott, válogatott tea, épp, ellenkezőleg, ez a kabusecha alaptea, nem leválogatott, kinézetre is kifogástalan tea. Mégis a zsüri úgy ítélte meg, hogy ez a kinézetre nem első osztályú tea olyan összetett és gazdag, hogy mindent felülmúl. Pedig a kinézetet is pontozzák, de ezek szerint az íz és aroma itt még ezt is kompenzálta. Az Nagydíjas Asamiya Kabusecha Saemidori legfőbb erénye a letisztult íz, az arányos íz és energia.
Az ilyen első szedésű, nem leválogatott top tea neve 頭茶 japánul tocha (head tea, fej, elől lévő, top tea) ugyanez kínaiul tuocha a puerh csésze vagy fészek alakú formája. Vigyázat, a tea head teljesen mást jelent!!
Itt a versenyről egy tudósítás, itt pedig az eredmények.
★★★★★
Íz/Test ○○●○○○○ sütés
Umami ○●○○○○○ Fanyarság
Nem könnyen elkészíthető tea, kicsit forróbb 75-80 fokos víz jót tesz neki. Ugyanennek a teának a hétköznapi változata jobban érthető, nagyon finom.
Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.
Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:
- Asamiya,
- Omi Tsuchiyama
- és Mandokoro.
A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.
Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.









Értékelések
Még nincsenek értékelések.