Leírás
Kento Yasui díjnyertes Asamiya sencha 50 gr


最高級朝宮茶【関西茶品評会一等受賞銘茶】 40g
Top quality Asamiya tea [Kansai Tea Competition First Prize Winner] 40g
最高級土山茶【関西茶品評会受賞銘茶】
Top kategóriás Tsuchiyama tea (Kansai Tea Verseny díjnyertes tea)
Az idei shinchák között elsőnek anélkül, hogy előre tudni lehetett volna, Kento Yasui teája fogyott el, ami ennek a teának a nagybátyja, azzal a különbséggel, hogy ez kézzel szedett, válogatott és versenyen bemutatott és díjat nyert tea. Ez egyben azt is jelenti, hogy az itthoni teázóknak is megvan már a magához való ízlésük.
A Tsuchiyama a Shiga prefektúrában található Asamiya teatermő terület középső, leginkább nagy ültetvényekre emlékeztető része, dimbes-dombos terület a Suzuka hegység lábánál. Innen kerülnek ki Japán legjobb árnyékolt senchái (kabusechái). Asamiya az egész teatermő terület neve és az Ujihoz közelebb eső hegyvidéki terület is. Ettől keletre mandokoro kis hegyi teafalvai alusszák finom teákkal teli álmukat.
Ennek a Tsuchiyama teának legnagyobb érdeme a kiegyensúlyozottság, az összhang a forma, az aroma és az íz között. Az első korty a tea gazdagságával és kifinomultságával ajándékoz meg.
Termelő Kento Yasui ■
Teafajta: Yabukita
Teljes íz ○○●○○○○ Frissítő íz
Édesség ○○●○○○○ Fanyarság
Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.
Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:
- Asamiya,
- Omi Tsuchiyama
- és Mandokoro.
A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.
Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.












Értékelések
Még nincsenek értékelések.