Seiseido

Asamiya Shincha Kento Yasui

„top grade sencha ”
Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
Gyártó: Seiseido
Gyártási év: 2025
Jelleg: prémium szezon előtti tea
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 80 gramm

Leírás

Asamiya Shincha Kento Yasui 80 gr

asamiyacha

asamiya shincha kento yasui

近江極上新茶 安井健人

Asamiya Top Grade Shincha Kento Yasui

Asamiya Shincha Kento Yasui

Asamya Shincha prémium szezon előtti tea Kento Yasui teakertjéből.

A már minden díjat elnyert Kento Yasui legfinomabb teáiból készített shincha kóstoló.  Gyönyörű, kövér, kékes levelek. Garantáltan nem fárasztó, kicsit sem émelyítő új tea,  rusztikus, mély aromával, amit biztosan nem lehet megunni. Régimódi, természetes és Yabukita!  Közönséges teából varázsolt különlegesség Tsuchiyamából a Suzuka hegységből. Még friss 4-5 felöntésre jó, őszre mélyülni fog és tovább fog tartani. Inkább a világos, áttetsző aromákat érdemes figyelni.

Koku Íz ○○●○○○○ sütés
Umami ○○●○○○○  fanyarság

asamiya shincha kento yasui

Asamiya Shincha Kento Yasui

asamiya shincha kento yasui

asamiya shincha kento yasui asamiya shincha kento yasui asamiya shincha kento yasui asamiya shincha kento yasui

Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

asamiya sencha zairai 300 éves anya teafa

asamiya sencha zairai 300 éves anya teafa

asamiya sencha zairai 300 éves anya teafa

asamiya sencha zairai 300 éves anya teafa asamiya shincha haruki fujimura

Asamiya Sencha Fukamidori Seiseido Seiseido chaho

seiseido

További információk

Gramm

80

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Asamiya Shincha Kento Yasui” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük