Chen Yuan Hao 

2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang

„Yiwu vad tea király”
Eredet:  Yiwu, Mengla, Yunnan, Kína
Gyártó: Chen Yuan Hao – Jia Mu Tang
Gyártási év: 2015
Jelleg:  top grade vad sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang

2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea

2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang

2015 陈远号 易武古树茶王

2015 Chen Yuan Hao Yi Wu Gu Shu Cha Wang

 

2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang (Yiwu hegyi tea király) sheng puerh tea. A Cha Wang megszokott elnevezés a teákon így a puerh teákon belül is, csúcsminőséget, legjobb teát jelöl.  Chen Yuan Hao 陈远号  (Ősi, távoli teák kereskedője) egy tajvani kerekkedő és teamester Mr Chen Huaiyuan márkája, aki főleg puerh teákkal foglalkozik és nagy hírnevet vívott ki magának a puerh világán belül a kínált teák megkérdőjelezhetetlen minőségével. Ő maga több beszélgetésben

  • a szennyezésmentes területen élő, idős vad teafákról származó teát,
  • a saját ízlését,
  • a hagyományos feldolgozási módszerekhez való visszatérést
  • és a kíméletlen és megalkuvás nélküli minőségellenőrzést nevezte meg a teái titkának.

Ezek a teák drágák, de messze nem a legdrágábbak és a puerh világában éppen minőségük és limitált darabszámuk miatt kifejezetten gyűjtőknek való kincsek.

Ez a tea a márka egyik csúcsteája, Yiwu hegyi 800-1000 éves fákról szedett tea. A levélosztály a leszedett levél minősége kifogástalan, gu shu vad teafákról származó, bársonyos, selymes tapintású rügyek és érettebb rügyek keveréke. Jól látszik a levelek finom kezelése, nem túlsütöttek és nem elengedett, vörösödött,  fermentálódott levelek.

Az elmosás ha kell egyáltalán, csak leheletnyi legyen 85 Co fokon. Az öntet méregsárga kitartó, finom orchidea illatú.  Az íz egész egyszerűen krémes virágos méz, méz és méz. Nincs egy csepp fanyarság, hevesség sem benne, tapasztalt puer fogyasztóknak meghökkentő ez az édesség, puhaság, nőiesség.  Az erő persze ott van, hogyne lenne, de itt nem az erőből kell kihámozni a nehezen megnevezhető zsibbasztó ízeket és karaktert. Nagyon erős tea, érdemesebb kisebb adagokkal kezdeni és más teát nem tenni mellé aznapra, persze ez egyénileg is változhat.

Nem eddigi életem legjobb teája, de a szervezetem felismeri a hiányát és kéri is. Amire a teadrogtól bódult érzékszerveim emlékeznek, az a földöntúli édesség és tisztaság.
Természetesen tetszőleges mennyiség kérhető belőle.

1994 augusztusában a tajvani Kínai Teaművészeti Egyesület 18 főből álló delegációja ékezett Xishuangbannába. A megelőző két nap alatt Kunmingban a Kínai Nemzetközi Tea Dokumentációs szimpóziumon vettek részt. Két nap gyötrelmes utazás után érkeztünk meg Yiwu városkába a Hat Híres Teahegység központjába. Abba az időben Yiwu teljesen kihalt volt.  Gong Jingping Yiwu polgármestere és Li Jianeng a helyettese fogadott bennünket. Látogatásunk célja iránt érdeklődtek, majd miután megértették mit szeretnénk mellénk rendelték Zhang Yit a régebbi polgármestert, hogy segítsen nekünk megválaszolni a kérdéseinket, mivel ő írta meg Yiwu város történelmének összefoglalását. Ebben csak pár mondat erejéig szerepeltek a régi teaházak és Yiwunak a teakultúrában betöltött szerepe a Qing dinasztiától egészen a Népköztársaság korszakáig.

Miután visszatértünk utunkról mindvégig egyfajta megbánást éreztünk szívünkben. Így aztán barátommal Zi Yifanggal összefogva elhatároztuk, hogy visszatérünk Yiwuba. Kibéreltünk egy terepjárót és Sun Jianyi mester visszavitt bennünket Yiwuba. Ott aztán megkérdeztük a polgármestert, hogy van-e még valaki, aki teamesterként részt vett a teakészítésben a régi teaházakban. Találtunk is egy tanárt Zhang Guanshout, aki a Dongyuan Farmon élt az idő tájt és már 83, vagy 85 éves volt. Elmesélte, hogy tizenhat évesen a Tongqing Hao, a Songpinhao és más teaházakban dolgozott.  Látogatásunk idején csak mertem remélni, hogy valaki a városban képes lesz még arra, hogy tea lepényeket préseljen. A későbbiekben aztán Zhang, Li Jianeng, Liao Wenqi és mások közös erőfeszítésével az év novemberében sikerült restaurálnunk az eredeti teagyártási módszereket. Felejthetetlen időszak volt és ez a nap méltó ünnep, amikor megragadhatjuk az alkalmat, hogy ezzel a teával emlékezzünk azokra, akik együtt dolgoztak e hagyományos mesterség felélesztéséért. Remélem, hogy ez a mesterség tovább öröklődik majd.

2014. 5

Az elképesztő történet felbukkan Jinghong Zhang könyvében is (Puer tea Ancient Caravan and Urban Chic) University of Washington Press 2014.  Lényegében tajvani teaszeretők és gyűjtők fedezték fel újra a világnak a már-már eltűnőben lévő puerh teát. A látogatás idején a tea már teljességgel érdektelen és gazdaságtalan vállalkozás volt

 

Belépő a puerh teák világába itt ,  létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh tea 2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang 1000 éves fákról szedett sheng puerh teaChen Yuan Hao 20. év jubileumi sheng puerh tea2014 Chen Yuan Hao 25 éves jubileumi szuper prémium sheng puer tea 2014 Chen Yuan Hao 25 éves jubileumi szuper prémium sheng puer tea yunnan tea map

 

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2015 Chen Yi Hao Yi Wu Cha Wang” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük