Menghai Dayi

2013 Menghai Dayi magas fák

„Menghai Dayi Qiao Mu”
Eredet: Menghai, Yunnan, Kína
Gyártó: Menghai Teaüzem
Gyártási év: 2013
Jelleg:  prémium sheng puerh tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2013 Menghai Dayi magas fák vad puerh tea

2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea

2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea

2013 勐海大益乔木

2013 Menghai Dayi magas vad teafák

2013 Menghai Dayi Qiao Mu – magastörzsű. magashegyi vad teafák. Sokszínű tea, eddig mindig más arcát mutatta. Kicsit füstös az eleje, a Bulang-hegyi központban akkor még hátra volt a modernizálás. Tavaszi első szedés, így is áprilisra lett kész, magasan és vad teafák házatáján később van tavasz. Kínai szaklapokban azon morfondíroznak, hogy kétségtelenül jó az alapanyag, de a magashegyi terroirhoz képest lágy a végeredmény. Havi fixért  egy irodából szívesen rábólintok, de köröttem többen is kidőltek ettől a teától.

A Menghai Teaüzem a puerh arany korszakában nagyrészt nem ültetvényes alapanyagból dolgozva legendás teákat készített, amelyek ma már a gyűjtők közül is csak a legtehetősebbek vitrinjébe kerülhetnek. Közben a teljes termesztési és gyártási folyamatban kidolgozták a puerh tea gyártás standardjait, de a gyár továbbra is mindenki számára elérhető árkategóriákban mozgott.  2004 után az új puerh korszakban a gyár reputációja sok újszerű, specializálódott kis és nagyüzem konkurrenciájának köszönhetően csökkent. 2010-től kezdődően a gyár alkalmazkodva az új piaci körülményekhez, vélhetően főként termesztett teára támaszkodva fenntartja a régi, klasszikus recepteket, de új high end teákkal is megjelent.  Ez is egy ilyen tea, és bízvást állíthatjuk, hogy semmivel sem marad le a tajvani gyűjtők magas minőségű teái mögött. Így most először kóstolhatunk igazoltan válogatott, nem ültetvényes, vad alapanyagból készült Menghai Teaüzem teát.  Ízlelgetve főként Bulang alapanyagnak tűnik.

Belépő a sheng puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>

Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.

Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva  a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.

Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea 2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea 2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea 2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea 2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea 2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea 2013 Menghai Dayi Qiao Mu sheng puerh tea2012 Menghai bambuszba csomagolt puerh tea

 

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2013 Menghai Dayi magas fák” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük