Leírás
Qi Lan Wuyi oolong tea
Wuyi Yan Cha Gao Shan
Qi Lan
武夷岩茶 高山奇兰
Magashegyi ritka orchidea szikla oolong
A Qi Lan egy időben ritka vendég volt a Wuyi teák között, mert nem eredeti Wuyi hegyi szikla oolongról van szó, hanem a Dél Fujiani Pinghe megyéből hozták be és kezdték termeszteni Wuyi meredek sziklafalai között. Mivel nagyon is jól érezte magát a különös szépségű tájon, ezért elterjedt, olyannyira, hogy sok helyen kiszorította az eredeti oolongokat és ma már széles körben szaporítják és termesztik. A tea neve, „ritka orchidea” és ilata, orchidea illat, ma már hivatalos Wuyi hegyi íz-illat kombináció. Jóleső, könnyed, enyhén pörkölt, virágos illat és íz. Enyhén sütött, zöldes barnás levelek, nagy illattartalom.
A Qi Lan teán belül, a gyakori termesztés mindenféle alfajtákat hozott létre:
1) bambusz levél: erős hosszú, vegetális és virágos aromájú tea.
(2) Lasssú Qilan: Kislevelű, erős erezetű tea, aminek hosszabb, kitartóbb, a jujube szilvára hasonlító az utóíze.Eredetileg ez is egy Anxi tea Songyan faluból.
(3) Bai Qilan: A levelek világos sárgás zöldek.Az illat igazi orchideára emlékeztet, az íze édes finom, a levelek puhák, sárgászöldek.
(4) Arany metélt Qilan: Mandulára hasonlító, hosszúkás, olajoszöld levelek. Származási helye Yaoyang, Xiping város, Anxi, Fujian és művelésének hosszú története van.Dél-Fujiban zöldes ooolongként árulják..
Gyártási részletek
Szedés: 2024.04.28
szedési standard: kis kinyílt levelek (嫩青)
Időjárás napos
Hervasztás és fermentáció 11.5 óra
Válogatás 2024.05.18
Forró levegős szárítás:2024.05.22-2 x 30 perc
Első faszenes sütés: 2024.08.09 9:30
Második faszenes sütés:: 24.08.30 9:30
Lezáró faszenes sütés:: 24.09.25-9:30
A Wuyi oolong teák megfelelő körülmények között nagyon sokáig, akár évtizedekig is eltarthatók.















Értékelések
Még nincsenek értékelések.