Leírás
Qing Yan Ming Cui kínai zöld tea
Qing Yan Ming Cui kínai zöld tea
青岩茗翠
Zöld sziklateraszok jáde rügyei
kínai zöld tea
Zhang Jiajie tornyai Hunanban és az ő zöld teája, a Qing Yan Ming Cui (Zöld sziklateraszok jáde rügyei) 1100 méter magasról. A Qing Yan Ming Cui egy korai organikus, vegyszermentes rügytea Zhangjiajie predfektúrából az azonos nevű fantasztikus regénybe, vagy eposzba illő hegységből (Nemzeti Park, Unesco világörökség). Ez az a hely, ahol üvegpadlójú hidakat és pallókat építettek a sziklatornyok közé. A területnek óriási a turistaforgalma, a régi időkben ez egy távoli megközelíthetetlen terület volt etmnikai kisebbségekkel, csakúgy, mint Yunnanban, majd a 90-es évek közepén következett be a látogatók számának robbanásszerű növekedése.
- Qingyan (Zöld sziklaszirt),
- Mingcui (tavaszi zöld)
- Longxia (rák tea).
- Yunwu (felhő és köd)
- Maofeng (havas rügy)
- és a közeli Tianzi hegységből származó Mao Jian
Ezeknek a teáknak a nagy része kora tavaszi fiatal rügy tea kettő Yun Wu stílusban készítve. Zhang Jia Jie teakertjei valóban egész évben felhőben, ködben, párában úsznak, ami kedvez a minőségi tea termesztésének.
Yun Wu – Felhő és köd tea
A Yun Wu módra készített tea a minőség szinonimája, de ez még nem jelent semmit, Ez egy régi marketingeszköz, minden terület igyekezett hírnevet ácsolni a teájának és bárhova megyünk mindenütt van egy ma, vagy valaha volt „nagyon híres tea”, ennek a hosszas elmagyarázását helyettesítheti ez a két szó „Yun Wu. Kínában nagyon sok ilyen tea van, viszont tényleg mind jók. A Yun Wu mindig erősen girbe gurbára sodort, sötétzöldtől barnáig terjedő színben kínálják, ami első látásra igenycsak meghökkentő, mindent mondanánk ezekről a teákról, csak azt nem hogy zöld tea. A név arra is utal, hogy az ilyen típusú teák termesztésének helye ideális, párás, magashegyi vidék. Ezekben a teákban eredendően több az aminosav, mint normál területek zöld rügyeiben, ez egyúttal több aroma képzésére is lehetőséget biztosít. Ezért a kitartó,mély sodrás, valamint az erős sütés miatt ezek a teák sötétebb színűek, fülledt mély illatúak.
A zöld teákat szeretjük a frissességükért, de van akit taszít a túlzott füvesség, esetenként kesernyésség. A „felhőben és ködben termett teákat” a normál wokban sütött teáktól eltérően egy icipicit fermentálják (oxidálják.) Leszedik, beviszik a feldolgozó üzembe és éjszaka pihentetik, eközben óhatatlanul elkezdődik a tea átalakulása. Hajnalban nem wokban, hanem gépekben, (régen bambuszkosarakban) besütik. A Yun Wu nagy előnye, hogy a többi zöld teához képest nem romlik, nem fárad el egy év elteltével és sárga ragyogó öntetet, teljes, barátságos, bársonyos ízt ad, mindenféle fanyarság és esetleg bántó füvesség nélkül.
Kínának sok híres Yun Wu teája van, mi a Lu Shan, az idei Huang Shan Mao Feng és Zhang úr teáját kínáljuk ebből a stílusból.
Belépő a zöld teák világába itt >>>>>>
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.






Értékelések
Még nincsenek értékelések.