Marukyu-Koyamaen

Tsubokiri sencha kin

10 590Ft

„A teáskorsó felnyitása – arany”
Eredet: Uji, Kyoto, Japán
Gyártó: Marukyu-Koyamaen
Gyártási év: 2024
Jelleg: Gőzölt japán zöld tea
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

    • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
    • Második felöntés: 70 fok 25 mp
    • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Nettó súly: 80 gramm

580 készleten

Leírás

Tsubokiri sencha kin 80 gramm

Marukyu-Koyamaen

tsubokiri tea marukyu koyamaen

 

Tsubokiri sencha kin -arany

秋季限定 壺切茶  A teáskorsó felnyitása 80 gramm

Október utolsó hetétől kapható, ameddig a készlet tart.

A japán teák sosem frissek és mégis mindig azok. A tavaszi szedést követően közel fél évig érnek. A japán teaültetvényeken a shincha mellett a legfontosabb bemutatótea a tsubokiri időszak reprezentatív teája.  Október végére, amikor a teaházban a hidegek eljövetelével megnyitják a teaház közepén fekvő tűzhelyet eljön az ideje az idén májusban szedett teát tartalmazó korsó megbontásának. A gyokuro és a matcha esetében ez ténylegesen egy szertartás, míg a senchák kevésbé formálisan, de lehetőség szerint díszcsomagolásban érkeznek a vevőkhöz.

Ez a tsubokiri, a teáskorsó felnyitása. Ez a japán tea egyik legfontosabb eseménye. Az itt kínált tea Marukyu-Koyamaen két ünnepi senchája közül az ezüst fokozat díszcsomagolásban. Ez a két tsubokiri sencha közül a könnyebben emészthető, de sok tekintetben izgalmasabb, mint az arany, különleges, a hagyományos, Uji japán tea ízeket bemutató tea.

Finom, kiterjedt, ezüstös íz.

2018-tól a tasak 80 grammos.

tsubiokiri sencha kin

 

2021-ben több nehéz év után végre újra egy kiváló év még kiválóbb teáit kóstolhatjuk

2023 jó év kiegyensúlyozott teája

.

Ez itt egy elkeseredett leírás 2018-ból.

Marukyu-Koyamaen Tsubokiri sencha Kin 2018


A tsubokiri szezon arany teája egy nehéz év nyomait viseli magán. A késő tavaszi fagy után nehezen éledtek újjá az ültetvények, szinte mindenhol nehéz évjárat volt 2018. Ennek ellenére egy arany címkével jelzett teának meg kell próbálnia nemesnek és aranyosnak lenni. A szokásosnál több, hamar élesedő aranyos helyett fanyaros jegyet kicsit forróbb vízzel és rövidebb felöntésekkel lehet ellensúlyozni. A harmadik felöntésben szépen elsimul a tea. Legalább mindenkinek világos lehet, hogy a teában is vannak évjáratok (persze ehhez ugyanazt a teát két különböző évben is meg kellene kóstolniuk.)  A japán és koreai no meg az ortodox tea hagyomány igyekezete ellenére, hogy a minőséget időben, az egyes évjáratok között egalizálják, igenis érezhető, ha jobb és érezhető, ha kicsit rosszabb évet éltünk.  A borban már nem így van Bruno Prats, a bordói borász szerint „nincsenek többé rossz évjáratok”, azaz nincsenek többé évjáratok.  Szerintem pedig már nincs a régi értelemben vett bor sem és ebben a folyamatban pont a lényeg, a bor energiája veszett el. Ismétlem, ez egy nehezebb évjárat, amit a gyártó elegánsan oldott meg. Másrészt attól, hogy egy év nehezebb a teatermesztés és ipar még létezik, választanak első teákat, ebben az évben pédául Maiko és Hoshi teák lettek az elsők a gyokuro kategóriában. A kisebb mennyiségű, nehezebben előhívható teatermés 90 helyett 80 grammos tasakokat is hozott.

 

A tasak 80 grammos

 

A tubokiri teákról az új tea bemutatásának szertartásáról itt és itt olvashat.

tsubokiri sencha kin tsubokiri sencha kin

tsubokiri tea marukyu koyamaen tsubokiri tea marukyu koyamaentsubokiri tea marukyu koyamaen tsubokiri tea marukyu koyamaen

tsubokiri tea marukyu koyamaen tsubokiri tea marukyu koyamaen

 

További információk

Gramm

25, 50, 100, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tsubokiri sencha kin” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük