Leírás
Inaguchi Sencha Kawane Shizuoka

Inaguchi Sencha Kawane Shizuoka
Shizuoka Inaguchi sencha, ami nevét a fajta nemesítőjéről, Inaguchiról kapta. Inaguchi nem kutató biológus, hanem egy teatermelő volt, aki a hagyományos, helyi teafajtákat kutatta és keresztezte. Az ő nevét őrző kawane teák legritkább tagja, a 600 méter magasan, csak itt termesztett fajta, 1988-ban született. Annyira ritka, hogy feltehetően az interneten felbukkanó teák ugyanabból az alomból származnak. Alul széles és meglehetősen kitartó asztringens jegyeire felül herbás virágos köntös terül némi umamival. Második felöntése nem erősödik, csak derűs, kitartó. Endemikus tea, amit szívesen újrakóstolok és végeredményben ez az, ami számít. Hattori úr apukája szerint a nagyüzemi termelés beköszönte előtt ilyenek voltak a teák Shizuokában. A japán tea somelier szerint a jövő teáját kóstoljuk.
EU, japán és amerikai rendszerben is BIO tea
lágy Kawane íz
★★★★
Koku Íz ○○●○○○○ sütés
Umami ○○○●○○○ fanyarság
Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.






Értékelések
Még nincsenek értékelések.