Hoshino Seichaen

Régimódi tiszta sencha

„”Mino hegyei alatt””
Eredet: Hoshinomura, Yame, Japán
Gyártó: Hoshino Seichaen
Gyártási év: 2025
Jelleg: hagyományos enyhén gőzölt sencha
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Leírás

Régimódi tiszta sencha 100 gramm

Hoshino Seichaen

Hoshino Seichaen tea
Hoshino csillagos völgye

Hoshino Seichaen sencha elegáns csillag

hoshino sencha kaori japán zöld tea

Régimódi tiszta sencha

Régimódi tiszta sencha

Mukashi zukuri jun sencha

昔づくり純煎茶 『耳納の星(みのうのほし)

Old-fashioned pure sencha “Minou no Hoshi”

Régimódi tiszta sencha

Hoshino falu egy bájos völgyben fekszik, ami a gyokuro völgyként híresült el, mert Japán és a Föld nevű bolygó legjobb gyokuróit adja. A völgy feletti Mino hegyvonulaton található Japán egyik legnagyobb tükrös csillagászati távcsöve, alig van fényszennyezés, gazdag a csillagos ég, innen a sok csillagos teanév is. A hegyvonulat aljában a szabadban termesztett senchák sok tekintetben  ezt a gyokuros, meleg, lágy jelleget ismétlik. A Hoshiteának ez az új teája visszatér a gyökerekhez és a legelterjedtebb fajtából, a Yabukitából készít hagyományos, régi módon, egy régimódi teakészítő géppel senchát, erre utal a név is ” Régimódi tiszta sencha”. Frissítő hegyi íz, kompromisszummentes díszek nélküli teljes, minden ízt (a sóst is) bemutató tea megunhatatlan utóízzel. A Hoshitea három új fashion teájából a Tokusen S nagyon elegáns, finom, ehhez nehezebb visszatérni nap, mint nap, de ha belekezd az ember már nem tudja letenni.

Érdekes belegondolni abba, milyenek lehettek a régi ízek.  Közülünk néhányan, így mi is még ismerhettük a régi világot, a csűr illatát, a hagyományos feldolgozási formákat, az egyszerű, nyers bort, sőt még a kövön préselt olivaolajat is. Hajlamosak vagyunk a hagyományost a minőséggel azonosítani, holott nem mondhatnám, hogy  ezek a termékek a maiaknál jobbak lettek volna. A maiak tisztábbak, biztonságosabbak. A régiek közelebb voltak a földhöz. Öreg teások elmondása szerint a régi senchák ilyen teljes, mindent előadó karakterűek voltak, míg a matchák egyértelműen a mai konyhai társaikhoz hasonlítottak és erősebbek voltak.

A Yame tea termelő központja a Chikugo régió, adminisztratív székhelyével Yame város,  Fukuoka Prefektúrában. Ezen belül  az egészen magas színvonalú teái miatt egy terület különösen híres: összefoglaló néven “Okuyame,” benne Kurogi város, Joyo város, Yabe falu és  Hoshino falu.

Hoshinoban a  Muromachi kor óta (1336-1573) foglalkoznak teával, először a Kurogiban található Reiganji Templom foglalkozott teatermesztéssel. A Meiji korban (1868-1912), Suezaki Kiichi vezette be először Honboshino területén a gyokuro gyártását,  amit Ujiban tanult.1904-ben gyártottak először gyokurót Hoshinoban. A nagy befektetést és munkát igénylő gyokuro termelés helyi eredetvédett terméke a  “Dento Hon Gyokuro”

Régimódi tiszta sencha Régimódi tiszta sencha Régimódi tiszta sencha hoshitea organikus hegyi sencha

A teát aroma megőrző, eredeti tasakban postázzuk. Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 12 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

A Hoshitea oldala itt várja Önt, ez pedig a Hoshiteagram.

Hoshino seichaen teaszedés Hoshino seichaen tea feldolgozás

hoshitea organikus hegyi sencha

 

További információk

Gramm

300, 500, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Régimódi tiszta sencha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük