Leírás
Hoshino Fukamushi sencha




Hoshino Fukamushi sencha japán zöld tea
A japán zöld teákat gőzölik, ezzel állítják meg a fermentációt. A gőzölés általában 20-30 másodpercig tart, a tea tulajdonképpen csak keresztülzuhan egy csatornán, amiben forró gőz áramlik fel. Ezt a teacsaládot futsumushi cha (普通蒸し茶) normálisan gőzölt teának is hívják. Ha a gőzölési folyamat tovább tart (1-1,5 percig) azt a teát fukamushi chának (深蒸し煎茶) nevezzük. Mélyen gőzölt teaként gyártanak senchát, kabusechát, banchát, sőt gyokurót is. A mélyen gőzölt tea nagyon eltérő karakterű lesz. Csökken a tea fanyarsága, jelentősen nő az íz mélysége, édesebb és testesebb benyomást kelt. A fukamushi teák levele a tartósabb gőzölés során jobban sérül, ezért szárítás után ritka a tű formájú, magas minőségű fukamushi sencha, sok szokott lenni benne a poros, morzsalékos állomány, ami eltömíti a szűrőket még erősebbé, mélyebben zölddé téve az öntetet. A fukamushi túlgőzölése során a katechin összetevők részben károsodnak, túlsúlyba kerülnek az aminosavak, ettől édesebb és zöldebb az öntet. Elkészítéskor használjuk a megszokott 70 C fokos vizet, kicsit rövidebb, 40 másodperces felöntésekkel.
Hoshino Seichaen fukamushi senchája helyesen elkészítve vastag, tömör, vajas, édes, kellemes emlékeket megalapozó tea.
A teát aroma megőrző, visszazárható tasakban postázzuk. Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 12 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.
A Hoshitea oldala itt várja Önt, ez pedig a Hoshiteagram.









Értékelések
Még nincsenek értékelések.