Leírás
Asamiya Shincha Kento Yasui 80 gr


近江極上新茶 安井健人
Asamiya Top Grade Shincha Kento Yasui
Asamiya Shincha Kento Yasui
Asamya Shincha prémium szezon előtti tea Kento Yasui teakertjéből.
A már minden díjat elnyert Kento Yasui legfinomabb teáiból készített shincha kóstoló. Gyönyörű, kövér, kékes levelek. Garantáltan nem fárasztó, kicsit sem émelyítő új tea, rusztikus, mély aromával, amit biztosan nem lehet megunni. Régimódi, természetes és Yabukita! Közönséges teából varázsolt különlegesség Tsuchiyamából a Suzuka hegységből. Még friss 4-5 felöntésre jó, őszre mélyülni fog és tovább fog tartani. Inkább a világos, áttetsző aromákat érdemes figyelni.
Koku Íz ○○●○○○○ sütés
Umami ○○●○○○○ fanyarság

Asamiya Shincha Kento Yasui


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya senchákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.
Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:
- Asamiya,
- Omi Tsuchiyama
- és Mandokoro.
A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.
Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.
Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 6-8 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.











Értékelések
Még nincsenek értékelések.