Miyazaki-Sabou

Bio Kamairicha yamanami

„Édes BIO Kamairicha”
Eredet: Gokase, Miyazaki, Japán
Gyártó: Miyazaki-Sabou
Gyártási év: 2025
Jelleg: sütött japán zöld tea vegyszermentes ültetvényről
Elkészítés: Teáskannától függően 6-8 gramm tea  180 ml víz

    • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
    • Második felöntés: 70 fok 25 mp
    • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Nettó súly: 50 gramm

Cikkszám: k103 Kategóriák: , Címkék: ,

Leírás

Bio kamairicha Yamanami 50 gr

yamanami-organikus-kamairicha yamanami-organikus-kamairicha

Miyazaki Sabou Bio japán kamairicha single cultivar Yamanami limitált!!

有機釜炒り茶【品種別限定】やまなみ

Bio kamairicha Yamanami

Mi is pontosan a kamairicha 釜炒り茶, ami ötvözi a kínai zöldek légies, sütött illatát a japán teák gazdagságával? Olvassa el itt >>>>>

A Miyazaki Sabou birtokon nem használnak vegyszereket és műtrágyát, organikus művelést folytatnak. A tea mellett néhány herbát, sakurát, gyömbért termesztenek. A központ egyben kísérleti laboratórium, tavaly tavasszal préselt fehér teákkal játszadoztak.

Ez a különleges minőségű  Bio kamairicha Yamanami a single cultivar sorozat része. A birtokon használt fajtákat kamairi és fekete tea blendekben láthatjuk viszont, de így külön fajtánként is megkóstolhatóak, ami igen érdekes utazás.

A japán tea sommelier Florent Weugue is többször szemlézte ezt a teánkat, ami egy különc kamairicha, a tea fajta után a Bio „yamanami kamairicha” やまなみ 釜炒り茶 nevet kapta. Ő már odaáig jutott az önképzésben, hogy saját boltot nyithatott Tokióban, ami valljuk be nem kis dolog, franciaként ő magyarázza el a japánoknak mi a jó tea. Azt mondja, hogy nem volt benne biztos, hogy érdemes a kínálatba felvenni. mert nehéz megérteni ennek a fajtának a jegyeit és aromáit, de végül nagy siker volt.
A fajtát 1965-ben fejlesztették ki Miyazakiban shizuokai, de a helyhez adaptált fajták és Hubeiból származó teák keresztezésével. A gyártó szerint kifejezetten édes, Florent szerint erősen kámforos, némi keserű háttérrel, szerintem meg titokzatos, főleg édes, ami újra és újra megkóstolásra csábít.
A tea a Miyazaki és Kumamoto tartomány határán, az óceántól 80 kilométerre emelkedő 1200 méter magas hegyeken a Gokase nevű régióban terem. A farm teljesen organikus, vegyszermentes, elsősorban kamairichát, oolong teákat és szuper prémium fekete teákat gyárt.

A Miyazaki Sabo 株式会社宮﨑茶房 cég 1983 óta csak organikus módszerekkel, vegyszerek, műtrágyák  használata nélkül termeszt és gyárt teát, 2001 óta a JAS rendszerében igazolt BIO tea. A cég 2014-ben külön platinadíjat nyert a japán teák versenyén.

„Olyan biztonságos, finom teát szeretnénk készíteni, ami jót tesz az egészségünknek.”

A kamairichát részletesebben itt mutattuk be >>>>

Miyazaki és egyáltalán a déli sziget Kyushu teáiról itt olvashat.

Miyazaki Sabou kamairi oolong és fekete teái az új alternatív japán tea versenyen platina díjat nyertek  2022-ben.

yamanami-organikus-kamairicha yamanami-organikus-kamairicha yamanami-organikus-kamairicha yamanami-organikus-kamairichaBIO kamairicha yamanami yamanami-organikus-kamairichaBIO kamairicha yamanami

Bio kamairicha mine kaoriBIO kamairicha yamanami BIO kamairicha yamanami BIO kamairicha yamanami BIO kamairicha yamanami BIO kamairicha yamanami BIO kamairicha yamanamiBio Kamairicha Single Cultivar Miyama Kaori

 

További információk

Gramm

50

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bio Kamairicha yamanami” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük