Hoshino Seichaen

Hoshino Kabusecha

„Álcahálóval árnyékolt magas minőségű sencha”
Eredet: Hoshinomura, Yame, Japán
Gyártó: Hoshino Seichaen
Gyártási év: 2025
Jelleg: Álcahálóval árnyékolt magas minőségű sencha
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 70 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  70 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Cikkszám: s160 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

Hoshino Kabusecha

Hoshino Seichaen

Hoshino Seichaen tea
Hoshino csillagos völgye

Hoshino Seichaen sencha elegáns csillag

hoshino sencha kaori japán zöld tea

Régimódi tiszta sencha

hoshino kabusecha

Hoshino Kabusecha

Az árnyékolt teák földjén modern álcahálós technológiával készített lágy, árnyékolt sencha.  A kabusecháról itt írtunk részletesebben. A kabusechákat általában speciális természeti környezetben, az árnyékolásra kondicionált fajtákkal termelik. Ez azt jelenti, hogy egy-egy termővidéken belül kialakultak azok a „szegletek”, ahol érdemes árnyékolt teát termeszteni, nem úgy van, az, hogy a teasövényre ráhúzunk egy harisnyát és kész. Kifejlett, nyúlánk fiatal levelek, amiket szedés előtt 2 hétig a teabokrokra húzott álcahálóval árnyékolnak.

A Hoshitea kabusechája populáris, (vagy populista?) tea a Song Luo mellett talán a legédesebb tea, amit  ittam. Ez is egy jó ár-érték arányú tea. Mindebből csak annyi következik, hogy könnyen dekódolható, népszerű ízről van szó. Nemes hölgy a háttérben megfelelő erővel, de néha nem ártana egy kis vadság.

A Yame tea termelő központja a Chikugo régió, adminisztratív székhelyével Yame város,  Fukuoka Prefektúrában. Ezen belül  az egészen magas színvonalú teái miatt egy terület különösen híres: összefoglaló néven “Okuyame,” benne Kurogi város, Joyo város, Yabe falu és  Hoshino falu.

Hoshinoban a  Muromachi kor óta (1336-1573) foglalkoznak teával, először a Kurogiban található Reiganji Templom foglalkozott teatermesztéssel. A Meiji korban (1868-1912), Suezaki Kiichi vezette be először Honboshino területén a gyokuro gyártását,  amit Ujiban tanult.1904-ben gyártottak először gyokurót Hoshinoban. A nagy befektetést és munkát igénylő gyokuro termelés helyi eredetvédett terméke a  “Dento Hon Gyokuro”

hoshino kabusecha
balra az árnyékolt tea, jobbra a sencha

hoshino kabusecha hoshino kabusecha hoshino kabusecha hoshino kabusecha hoshino kabusecha hoshino kabusecha hoshino kabusecha hoshino kabusecha

hoshino kabusecha

A teát aroma megőrző, lezárható tasakban postázzuk. Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 12 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

A Hoshitea oldala itt várja Önt, ez pedig a Hoshiteagram.

 

 

 

További információk

Gramm

50, 100, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hoshino Kabusecha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük