Leírás
Hoshino Kabusecha






Hoshino Kabusecha
Az árnyékolt teák földjén modern álcahálós technológiával készített lágy, árnyékolt sencha. A kabusecháról itt írtunk részletesebben. A kabusechákat általában speciális természeti környezetben, az árnyékolásra kondicionált fajtákkal termelik. Ez azt jelenti, hogy egy-egy termővidéken belül kialakultak azok a „szegletek”, ahol érdemes árnyékolt teát termeszteni, nem úgy van, az, hogy a teasövényre ráhúzunk egy harisnyát és kész. Kifejlett, nyúlánk fiatal levelek, amiket szedés előtt 2 hétig a teabokrokra húzott álcahálóval árnyékolnak.
A Hoshitea kabusechája populáris, (vagy populista?) tea a Song Luo mellett talán a legédesebb tea, amit ittam. Ez is egy jó ár-érték arányú tea. Mindebből csak annyi következik, hogy könnyen dekódolható, népszerű ízről van szó. Nemes hölgy a háttérben megfelelő erővel, de néha nem ártana egy kis vadság.
A Yame tea termelő központja a Chikugo régió, adminisztratív székhelyével Yame város, Fukuoka Prefektúrában. Ezen belül az egészen magas színvonalú teái miatt egy terület különösen híres: összefoglaló néven “Okuyame,” benne Kurogi város, Joyo város, Yabe falu és Hoshino falu.
Hoshinoban a Muromachi kor óta (1336-1573) foglalkoznak teával, először a Kurogiban található Reiganji Templom foglalkozott teatermesztéssel. A Meiji korban (1868-1912), Suezaki Kiichi vezette be először Honboshino területén a gyokuro gyártását, amit Ujiban tanult.1904-ben gyártottak először gyokurót Hoshinoban. A nagy befektetést és munkát igénylő gyokuro termelés helyi eredetvédett terméke a “Dento Hon Gyokuro”



A teát aroma megőrző, lezárható tasakban postázzuk. Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb a vásárlást követő 12 hónapban. A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két évig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.
A Hoshitea oldala itt várja Önt, ez pedig a Hoshiteagram.
















Értékelések
Még nincsenek értékelések.