Marukyu-Koyamaen

Gyokuro Jinko Tamanoka

„Piciny rügytea”
Eredet: Uji, Kyoto, Japán
Gyártó: Marukyu-Koyamaen
Gyártási év: 2025
Jelleg: gyokuro apró rügy tea
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

    • Első felöntés: 70 fokon 1 perc
    • Második felöntés: 70 fok 25 mp
    • Harmadik felöntés:  85 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!    Az eredeti csomag nettó súlya: 100 gramm

Cikkszám: jin101 Kategóriák: , , , Címkék: , , , ,

Leírás

Gyokuro Jinko Tamanoka  100 gramm

Marukyu-Koyamaen

gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea

Marukyu-Koyamaen

Gyokuro Jinko Tamanoka

japán zöld rügytea

丸久小山園玉露 沈粉(芽茶)玉の香

 

Jáde Íz

A yin, (jin) vagy yinko a mecha teák egyik legérdekesebb tagja. Kicsomagolva nehéz megérteni, hogy mmit tartunk a kezünkben. Piciny, de meglepően egységes levelek, vagy levéldarabkák, mintha mindegyikőjüket kockára vágta volna valamilyen szorgalmas és precíz kéz. Ami azt illeti, pontosan ez történt. A gyokuro és a kabusecha gyártása során a sodrás közben megsérülő levéldarabok a tömegbe kerülnek, általában így törnek le a levelek csúcsai, egészen kis rügykezdemények és a levélerezettel, levélnyelekkel együtt kihulló darabok. A szárítás során aztán ezek a túl kis darabok, amik szinte biztosan erősebb, élesebb ízeket képviselnének kihullanak a rostán. Amit látunk, tulajdonképpen a gyokuro rosta szemnagyságának meghökkentően egységes képlete. A gyokuróba nem kell a levélszár, nem kell az erezet, nem kellenek a nagyobb kawayanagi levelek és íme, nem kell a levél vége, csúcsa, a legömbölyített kisrügyek sem.

Felöntve ezek a kis darabok nagy felülettel fordulnak a víz felé, ezért szinte kapkodni kell a kannát. A felöntés elsőre még lágyan finom, éretlen barack, másodszorra már mérges kerti törpe (ez az öntet látható képünkön). Felöntések számában csak a puerhek mérhetőek hozzá, tízig, nyugodtan számolhatunk. Íze minden, ami a gyokuróba nem kell, de azért benne ragadt némi édesség is. Fanyar, hegyes, erős, erőt adó, smaragdosan méregzöld esszencia.  Lágy teát is lehet belőle készíteni, de akkor két ember kell hozzá. Az egyik önti a forró vizet és teszi rá a fedőt, a másik pedig márt önti is le.

A rügyek lekerekedettek, gazdag finom ízzel, pörkölt lesütött karakterrel.

A tea nevéről és magának a teának  a keletkezéséről részletesen itt olvashat.

gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea gyokuro jinko tamanoka japán zöld tea

Felnyitás és használat után tartsa lezárva, fémdobozva zárva hűtőszekrényben 5 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a karigane elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

Belépő a karigane világába pedig itt >>>>>>

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

Az alap kiszerelés 100 gramm tasakban, de rendelhető 100 grammos dobozban, 40 grammos dobozban és 200 grammos tasakban.

 

További információk

Gramm

50, 100

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyokuro Jinko Tamanoka” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük