Hoshino Seichaen

Hoshino Bio Genmaicha

„pirított rizzsel kevert kabusecha”
Eredet: Hoshinomura, Yame, Japán
Gyártó: Hoshino Seichaen
Gyártási év: 2025
Jelleg: pirított rizzsel kevert árnyékolt kabusecha
Elkészítés: Teáskannától függően 8 gramm tea  180 ml víz

  • Első felöntés: 95 fokon 1 perc
  • Második felöntés: 95 fok 25 mp
  • Harmadik felöntés:  95 fok 1 perc, majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Cikkszám: gm101 Kategóriák: , Címkék: , ,

Leírás

Hoshino Bio Genmaicha Matsu

Hoshino Seichaen

Hoshino Seichaen tea
Hoshino csillagos völgye

Hoshino Seichaen sencha elegáns csillag

Hoshino EU genmaicha

Hoshino Bio Genmaicha Matsu (fenyő) pirított rizzsel kevert kabusecha

A genmaicha története szorosan kapcsolódik egy kyotói vásárcsarnokban meghúzódó kis teabolt, az 1803-ban alapított Horaido teabolt történetéhez.  A bolt tulajdonosa Nagahiro Yasumori szerint a családja találta fel a genmaichát és kezdte árulni a XX. század első évtizedében.

A tea ötlete a japán teaszertartást megelőző étkezés a kaiseki menüsorának utolsó étele a yutou adta, ami lényegében egy egyszerű senchával együtt felszolgált főtt, de pirított rizs.

A genmaicha lényege, hogy a pirított rizs mellé olyan teát kevernek, ami önmagában nem állna meg a lábán, így viszont a pirított rizzsel jól kiegészítik egymást.

A legelterjedtebb genmaicha nagylevelű, olcsó nyári teával kawayanagival készül, de vannak kifinomultabb blendek is.  A Horaido boltban a rizshez kevert tea kariganét is tartalmaz.

A közkeletű hiedelemmel ellentétben a pirított rizsnek nem kell kipattogott szemeket tartalmaznia, az pusztán esztétikai élmény.

A genmaicha karakterét az adja, hogy milyen teával keverik.

Nagahiro Yasumori elmondása szerint manapság a gyenge, önmagukban nehezen bemutatható zöld teák adják a genmaichák alapját. Lényegében mindenféle zöld teából kevernek genmaichát: sencha, gyokuro, kabusecha, karigane, nagy levelű kawayanagi sencha stb.  Az eredeti Horaido receptben sencha és kevés szár van.

Az itt kínált teánk a szigorú EU előírásoknak megfelelő lényegében organikus, pirított rizzsel kevert árnyékolt sencha (kabusecha) genmaicha, Yame Hoshino völgyéből.  Erőteljes, lendületes finom, nagyon frissítő íz.

Ha Kyotóban járnak, mindenképpen látogassanak el a Teramachi csarnokban található Horaido teaboltba. Pontos cím itt.

Hoshino EU genmaicha

A teát aroma megőrző, visszazárható tasakban postázzuk. Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 12 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

A Hoshitea oldala itt várja Önt, ez pedig a Hoshiteagram.

hoshino

Hoshino EU genmaicha

Hoshino Genmaicha Matsu (fenyő)

Hoshino EU genmaicha Hoshino EU genmaicha

Horaido genmaichaHoshino EU genmaicha

További információk

Gramm

50, 100, 250, 500, 1000

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hoshino Bio Genmaicha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük