Seiseido

Bio Bancha Mandokoro

„Bio hegyi bancha”
Eredet: Asamiya, Shiga, Japán
Gyártó: Seiseido
Gyártási év: 2025
Jelleg: tél végi érett, alacsony koffeintartalmú levelek
Elkészítés:

A baby banchát háromféleképpen lehet elkészíteni.

  • Lehet hagyományos teaként 100 fokos vízzel felönteni, majd pár perc után leszűrni.  Ezeket a felöntéseket párszor meg lehet ismételni.
  • Elkészíthető főzve. Öt perc forralás után hagyjuk lefedve, majd 10-15 perc után szűrjük le.
  • Mizudashi (hideg vizes) módszer. Egy nagy csipet levelet  (10-15 grammot) este, lefekvés előtt tegyünk egy kancsóba és öntsük fel a lehető leglágyabb tiszta vízzel.  Hagyjuk így reggelig, majd reggel fogyasszuk el.  Csodálatos.

A teát tartsa mindig hűtőszekrényben!
Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványi anyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!
Eredeti csomag nettó súly: 200 gramm

Cikkszám: bancha102 Kategóriák: , , Címkék: , , , ,

Leírás

Bio Bancha Mandokoro 150 g

asamiyacha

Bio Bancha Mandokoro

政所 熟成三年番茶 完全無農薬在来種

 

Omi tea Bio Bancha Mandokoro három éves teljesen vegyszermentes BIO bancha

Mandokoro három éves érlelt eredeti helyi fajta (zairai) hirabancha (ひらばんちゃ)
Ez itt az elérhető legjobb minőségű bancha, elsősorban azért mert:
– Japán utolsó kis hagyományos teafalvában készítik Komaji Shiraki ültetvényén, Mandokoro falu Kawanishi körzetében, ugyanott, ahol a zairai teánkat nevelik. A mandokoroi ültetvényeken kis közösség sokszor önkéntes munkával működik.
– Az itteni ültetvények teái évszázadok óta hozzászoktak a kemény télhez, nagy hóhoz, energiájukat, ásványi anyagaikat télre a gyökerekben, és az alsó levelekben tárolják.
– a magas hozam fenntartása érdekében egy modern ültetvényen a teafákat 4-től legfeljebb 50, de inkább csak 30 éves korig használják, majd teljesen lecserélik őket. Mandokoroban ezzel szemben a hatalmas gyökérzetet fejlesztett teákat nyáron levágják, ami után új erőre kapva kihajt.
– a banchákkal szembeni legnagyobb kétség mindig a vegyszerek használata. Mivel régebbi leveleket szednek a teafákról, amennyiben a teát vegyszerekkel kezelik, ezek felhalmozódhatnak az öreg levelekben és a bancha esetében pont ezeket használjuk. Ebben az esetben teljesen vegyszermentes ültetvényről, hegyi teáról van szó.
– a „Taira banchát”  évente háromszor szedik és minden termesztő ezt a módszert követi, mert az ültetvény karbantartásának is fontos módszere és bevételt is hoz. Március végén szedik a tavaszi, júniusban a nyári, novemberben az őszi banchát. A gyártási módszer minden esetben ugyanaz. A Bio Bancha Mandokoro tavasszal szedett három éves bancha, ami a legjobb. Érett, kemény lapos leveleket nagy faládákban kb 30 percig gőzölnek, majd a szárdaraboktól leválogatva szárítják. A “Hirabancha” név a levelek lapos alakjára utal, ami akkor alakul ki, amikor a leveleket halomban szárítják.
A bancha tökéletes ásványianyag-pótló, tavaszi regeneráló, átmosó tea elenyésző koffeintartalommal.
Az eredeti ezüst színű csomag súlya 200 gramm.
A kimért teát aromatartó csomagolásban küldjük.
Sajnálatos és érthető módon ebből a teából nagyon kevés van, ha elfogy, akkor egy évet várni kell.

★★★★★

Íz/Test ○○○●○○○ sütés

Umami ○○○○●○○ Fanyarság

Bio Bancha Mandokoro Bio Bancha Mandokoro Bio Bancha Mandokoro Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Bio Bancha Mandokoro Bio Bancha Mandokoro Bio Bancha Mandokoro

Bio Bancha Mandokoro

Omi tavaszi baby banchaOmi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha Omi tavaszi baby bancha

 


Nagy örömmel mutatjuk be Önöknek az Asamiya teákat. Tizenhét év alatt sok-sok termelőt és teatájat képviseltünk és mutattunk már be, de sosem vártuk nagyobb izgalommal egyiket sem, mint ezt most. Ennek elsősorban az az oka, hogy a terület, a fajták olyan szerencsés, különleges elegyet alkotnak, amilyet talán sehol máshol nem. Ujiban matcha a matcha, Yaméban gyokuro a gyokuro, Kagoshimában kabusecha a kabusecha, az ember pont azt kapja amit vár, persze ezer színben, változatosan. A Shigában fekvő Asamiyában viszont olyan ötvözetet és színt kap a tea, ami elgondolkodtat, kísérletezésre csábít és legfőképpen örömmel tölt el. A vidék minden jel szerint valóban Japán legrégebbi teatermő területe, a hagyomány szerint Saicho  (Denshi daishi) nevű szerzetes hozott többféle teamagot magával kínai útjáról Enryaku 24. évében, 805-ben, amit a Hiei hegyen Otsu falu mellett ültettek el és kezdtek nevelni. A híre mellett viszont az íze is különleges, így az 1200 éves tradíció nagyon is élő és keresett a teabarátok körében.

Amit mi itt Asamiya teának nevezünk tulajdonképpen inkább Shiga, vagy Omi tea, aminek három nagy termőterülete van:

  • Asamiya,
  • Omi Tsuchiyama
  • és Mandokoro.

A termőterület jellegzetességeit és történetét itt mutatjuk be Önöknek.

Az Omi (elterjedtebb nevén tehát Asamiya) teák, különösen a sencha, kabusecha és bancha különleges. tiszta ízű teák, a legjobb japán teák közé tartoznak.

Felnyitás és használat után tartsa lezárva hűtőszekrényben 5-7 Co-on! Teakészítés előtt vegye elő a hűtőszekrényből és várja meg, amíg felveszi környezete hőmérsékletét. Legjobb  a vásárlást követő 6-8 hónapban.   A csomagoláson látható lejárat a tea friss karakterének megőrzésére vonatkozó gyári ajánlás, minőségét egyebekben két  évig megőrzi.

Eszközöket a tea elkészítéséhez  japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.

További írások és tanulmányok találhatóak a japantea.hu oldalon.

Asamiya kabusecha okumidori Asamiya Sencha Fukamidori Seiseido Seiseido chaho

seiseido

További információk

Gramm

50, 100, 200

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bio Bancha Mandokoro” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük