Gao Ji Shan

2008 Bai Liang Cha

„Ezer tallér”
Eredet: Hunan, Kína
Gyártó: Gao Ji Shan
Gyártási év: 2008
Jelleg: érlelt, arany virágot is tartalmazó hei cha sötét tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2008 Bai Liang Cha

 

qian-liang-cha

2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea

2008 Bai Liang Cha

百两茶

„Ezer tallér”

 

A hei cha fekete teákról többször írtunk már, igen vonz minket valami a teáknak ebben a sötét oldalában. Leginkább talán a kontraszt, ami a nevük és tiszta, élettel teli ízük között feszül. De szóba került már ez a csakis fűrésszel és vésővel a teáskannába kényszeríthető érlelt hei cha, aminek ezer tallér a neve.

Ez a kivételes forma a Hua Juan Cha 花卷茶 hatalmas oszlopokba hogy mást ne mondjak préselt tea.

A Bai Liang Cha a hei cha sötét fekete posztfermentált teák igen szuggesztív tagja Hunanból.
A tea eredeti neve és formája a Qian Liang Cha, 千两茶 magyarul ezer tallér, hatalmas majd 40 kilogrammos formákba préselve.  Tény, hogy ezt a teát gyártás és legalább egy éves utólagos fermentációt követően kb 600 grammos egység korongokba vágták fel és értékesítették. Népszerűbb nevén Hua Juan Cha 花卷茶 néven kereskednek vele.  Innentől kezdve már csak azt kell megérteni, hogy a Bai Liang Cha teán belül a Qian Liang Cha voltaképpen a legnagyobb  36,25 kilós faszobor, ellenben a Bai Liang Cha (3,625 kg formánként), az itt is látható kézbeálló Shi Liu Liang Cha (0.5 kg), a Shi Liang Cha pedig m,ár egészen puerh méretű (0,3625 kg formánként). A régi időkben 16 Liang súlyegység 0,5 kg-nak felelt meg, ez az arány ma 10 Liang = 0.5kg). Az egész a kínai súly mértékegységekre épül annak alapegységével a lianggal  (angolul tael)  lásd itt az összes kelet-ázsiai taelt.  A liangot (japánul ryōt) a nemesfémek és a teák herbateák, gyógyszerek mérésére használták és használják..

Mielőtt belefeledkeznénk a liang mai használatába legyen elég annyi, hogy ez egy 1000 éves teagyártás mód, amit a XIX. század elején, 1820-ban újítottak meg.  A hengeralakú bambuszrácsba magas minőségű megsodort és meggőzölt, részben szárított teát tömnek és préselnek olyan kitartással, hogy a nagy Bai liang cha teák valóban csak ipari asztalos fűrésszel darabolhatóak.  Ez a tea is felveszi és táplálja a környezet mikroorganizmusait, a mi teánkban is sokan laknak, köztük ecsetpenészgomba, amiről korábban már sokszor írtunk.

Ez a fél kilós forma még éppen darabolható, sárgás, aranyos öntetet ad a megszokott éles felhangú, de mégis édes hei cha ízzel, amit tizen… felöntéssel lehet a teából kinyerni..

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea 2008 Bai Liang Cha érlelt sötét fekete tea
Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea

A kicsomagolás műfaj gyöngyszeme a sarokcsiszolóval feltárt préselt Qian Liang Cha

Egy újabb gyöngyszem, ahol a Qian Liang Cha teamestere próbálja nagy igyekezettel elmagyarázni, milyen az ezer tallér legjobb alapanyaga, döntsék el Önök, hogy sikerült-e neki.

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2008 Bai Liang Cha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük