Gao Ji Shan

2006 Qian Liang Cha

„Ezer tallér”
Eredet: Hunan, Kína
Gyártó: Gao Ji Shan
Gyártási év: 2006
Jelleg: érlelt, arany virágot is tartalmazó hei cha sötét tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 100 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, mindig forró vízzel.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Leírás

2006 Qian Liang Cha

Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea

qian-liang-cha

2006 Qian Liang Cha

千两茶

„Ezer tallér”

A hei cha fekete teákról többször írtunk már, igen vonz minket valami a teáknak ebben a sötét oldalában. Leginkább talán a kontraszt, ami a nevük és tiszta, élettel teli ízük között feszül. De szóba került már ez a csakis fűrésszel és vésővel a teáskannába kényszeríthető érlelt hei cha, aminek ezer tallér a neve.

Ez a kivételes forma a Hua Juan Cha 花卷茶 hatalmas oszlopokba hogy mást ne mondjak préselt tea.

Árultunk is régebben kis kilós kiszerelésű ezer tallér teát, de ez most végre az igazi. A tea eredeti mértéke egy hatalmas két méternél is magasabb 37,27 Kg súlyú tea oszlop, amibe az elkészített és meggőzölt teát préselik. Mivel a tea benne nedves, legbelül pedig sokáig nedves, a tea oszlopokat eleinte szabadtéren, jól szellőző helyen tárolják.  A hosszú tárolás, érlelés közben a tea környezetében természetesen meglévő mikroorganizmusok berendezkednek a teában és az érés hosszú ideje alatt tovább, most már „poszt” fermentálják azt.   Ilyen kitüntetett gomba az arany virág névre hallgató Eurotium cristatum, amiről részletesen itt olvashat.

A Qian Liang cha hihetetlenül erősen préselt, elvágni csak körfűrésszel, vésővel és nagy kalapáccsal lehet. Felöntés közben ezért sokáig egészben marad, egyre sötétebb öntetet produkál, de mire levelekre esik szét, lemegy a nap és biztosan 20 felöntés fölött járunk.  Bár a gyártása csak hasonlít a ténylegesen fermentált, erjesztett japán goishi hei cha teához, az íze távolról emlékeztet rá.  Mégsem olyan savanyú, inkább édeskés, lendületes és… és nagyon nehéz leírni. Hazáján kívül is méltatják a tea elsősorban a keringési rendszerre (a tüdőt is ideértve) és az emésztőrendszerre kifejtett áldásos élettani hatását.

Ezt a teát 2006 tavaszán szedték, dolgozták fel és préselték hengerbe.  A hengert 2011-ben vágták fel kilós darabokba és csomagolták külön-külön.

A gyártó Gao Ji Shan cégnek van egy tmall shopja, ott lehet további teákat mustrálni.

Lentebb egy rövid videó, amin a legénység a tea fallosszal küzd.

Az alsó képeken jól látszik a felöntött teán az arany virág telep.

A legalsó kép baloldali öntete az első felöntés, a jobboldali a tizedik.

Belépő a Hei cha érlelt fekete teák világába itt és itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea

Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea Qian Liang cha érlelt hei cha fekete tea

A kicsomagolás műfaj gyöngyszeme a sarokcsiszolóval feltárt préselt Qian Liang Cha

Egy újabb gyöngyszem, ahol a Qian Liang Cha teamestere próbálja nagy igyekezettel elmagyarázni, milyen az ezer tallér legjobb alapanyaga, döntsék el Önök, hogy sikerült-e neki.

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„2006 Qian Liang Cha” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük