Leírás
Kahwah – Kasmíri tea

Kasmíri tea
Kahwah
A Kahwah Afganisztán, Pakisztán és Kasmír teája, ami csak nevében azonos a Közel-Kelet fűszeres kávéjával.
Alaphangon erős, sütött kínai, nepáli, vagy indiai zöld teát, sáfrányt, sáfrányos szeklicét, ceyloni első osztályú fahéjat, zöld kardamomot tartalmaz. A látható kardamom az összesnek egy negyede, a többi finomra őrölve átjárja a teát. Ezt a teát nem tejjel szokás készíteni (meg lehet próbálni úgy is, de a zöld tea alap miatt nem ideális hozzá), hanem egy üveg, kerámia, inox, vagy hagyományos szamovárhoz csatolt kannában 3-6 percig főzni kell. Ízesíteni mézzel, külnféle cukrokkal (pálma, vagy nádcukor) és esetenként, dióval mandulával szokták. A chai történetéről és változatairól bővebben itt és itt olvashat.
- zöld tea
- sáfrány
- igazi fahéj
- zöld kardamom
- —————–
- koriander
- gyömbér
- rózsa
- narancs, vagy lime
A chai történetéről és változatairól bővebben itt és itt olvashat.
Eszközöket a chai teához itt választhat.



Variáció kardamomra és rózsaborsra






Értékelések
Még nincsenek értékelések.