Leírás
Nepál Himalája Ruby

Kívül Darjeeling, belül Ruby
Nepál Himalája Ruby
A Ruby érdekes, új, finom fekete tea alapanyag, amit Tajvanon találtak fel. Ott a ruby (Hong Yu) tea fajtáról szedik, közelebbi megnevezése No. 18 a tajvani Tea Kutató Intézet állományából. A teát a burmai Assami fajta és a tajvani vad teák keresztezésével hozták létre. A kísérletek azt mutatták, hogy ez a tea különösen alkalmas fekete (vörös)tea gyártására. A Ruby név a fekete tea komplex flavonoidjaira (rubiginek) utal, de elsőre úgy hangzik, mint valami amerikai nagybácsi neve lenne. És valóban a Ruby átkozottul jó fekete tea, Tajvanról sokat teszteltünk már, tutti frutti gyümölcsös, néhol kicsit száraz, de feltétlenül próbára érdemes fajta.
Ez a tea itten nem a tajvani eredeti, hanem nepáli kísérleti példány. Kövér nagy levelek, rozsda szín (a tajvaniak tintafeketék). 100 C fokos felöntésre előbb lassan, aztán hirtelen kioldódó festékanyagok és robusztus test, hívogató illat. Az az idő, ami rendelkezésünkre áll annak eldöntésére, hogy fanyar lesz-e, vagy finom a teánk, csupán pillanatnyi, pont ahogy a gyártás során is, ahol alig pár perc alatt kell megítélni, hogy a tea levelei alatt összegyűlő vörös lé a kellő érettség, vagy a rozsdás radiátor okán került oda. Nehéz műfaj ez. Készíteni és gyártani egyaránt.
Belépő a fekete (vörös) tea világába itt és itt >>>>>>
A fekete teák osztályozása a Teazinben található.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.






Értékelések
Még nincsenek értékelések.