Bai Mudan fehér tea

Bai Xue Long

„Fehér Hósárkány”
Eredet: Fuding, Fujian, Kína
Gyártó: 
Gyártási év: 2024
Jelleg: tavaszi új technológiájú fehér tea
Elkészítés: Teáskannától függően 4 gramm tea  150 ml víz

    • Első-harmadik felöntés: 70 fokon 1 perc
    • majd egyre hosszabban, egyre forróbban.

Használja a lehető leglágyabb <50 mg/liter összes ásványianyag tartalmú tisztított, vagy természetes vizet!

Leírás

Bai Xue Long

Bai Xue Long fehér tea

Bai Xue Long

白牡丹

Fehér hósárkány

A Bai Xue Long 白雪龙 a fehér teák új generációjának jeles tagja. Az új generáció  lényegében azt jelenti, hogy kifejezetten fehér tea gyártásra fejlesztenek ki új termőfajtákat a régi, ízes-mézes-szőrös fudingi fajták felhasználásával. A Bai Yue Long, azaz fehér hósárkány tea Taishunban született nemrégen. Taishun Zhejiang déli, Fujiannal határos járása, fedett hidakkal, vadregényes tájakkal, ködös-felhős teákkal. A Bai Xue Long ránézésre egyáltalán nem fehér, de ez csak annak tűnik fel, aki a fehér teát kizárólag pelyhes, hófehér jelenségként képzeli el. Az igazi, új generációs, kizárólag a napon szárított fehérek barnás, aranyszínű teák, hosszú, kardszerű levélrügyekkel. A Fehér hósárkány íze tömör, kerek, szamorodnira emlékeztető finom, muskotályos körítéssel. Utóíze lassan lecsengő, ereje kitartó. Felöntései egyre inkább alabástrom színt vesznek fel, lassan vékonyodó ízekkel. meghálálja a 75 Co-ra visszahűtött vizet, elmosást nem igényel. Aki még nem ivott fehéret, annak nagy meglepetés lesz finom kereksége, aki már ivott fehéreket, az könnyen átpártolhat, mert az ezüst tűk savanykás édességét itt fehérnek mondott, de bronzbarna test egészíti ki.

 

Fehér tea sok van, de valójában egyetlen teára értjük szűken vett értelemben a fehér tea kifejezést. Eltekintve a termőterületektől, kora tavaszi, ki nem nyílt csúcsrügyek kézzel szedve és a napon szárítva, ez a fehér tea és ez a Bai Hao Yin Zhen 白毫银针, amit aztán, ha körbenézünk szerte a világon a következő területeken lelhetünk fel:

– Az első és eredeti yin zhen fehér tea Fujian két teatermő területéről származik Fudingból 福鼎. Ez a Fu Ding Bai Hao Yin Zhen 福鼎白毫银针, amit nagy levelű és nagy szőrű Fuding Da Bai , vagy Bai Hao fajtából készítenek.

– A minőségben ehhez felérő teát Anhuiban készítik, de ott rafinált módszerekkel.

– Mivel a tavasz ide érkezik először, ezért Yunnan ezüst tűi jelennek meg leghamarabb a piacon – de minőségben nyomába se érhet az első kettőnek.

– Újabb keletű Hunan és Guangxi pár területén (pl. Linyun) a Yin Zhen termesztése és szedése – nagyon jó minőség.

– Pár évtizede Darjeelingben próbálták ki a fehér tea termesztés és gyártást – sikerrel.

– Legújabban Kenya egy-egy birtokán jelent meg fehér tea.

A fujani és Anhuiban is használt klón különlegessége, hogy a rügyeket a fagytól védendő, extrém szőrös, barkás, ami puha szőrmeként jelenik meg a csúcslevélen. Amikor ez a rügy felbukkan, az ültetvényen 2-3 nap áll rendelkezésre, hogy ebben az állapotában csakis kézzel egyenként leszedjék. Sérülékenysége miatt terjedt el az a szokás, később legenda, hogy csakis szűzlányokat alkalmazhattak erre a célra.

A fehér tea ezen belül a  Yin Zhen ára az elmúlt 5 évben megötszöröződött, mégsem jelentkeznek újabb területek, hogy ringbe szálljanak fehér barkás csúcsrügyekből álló, napon szárított tea gyártásába. Talán nincs elég befektetni való szűz lány munkaerő a piacon.

A tea nagyon lágy, parfümös, de nagy koffeintartalmú, erős tea.

Belépő a fehér teák világába itt >>>>>>

Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.

Bai Xue Long fehér tea Bai Xue Long fehér tea Bai Xue Long fehér tea

az ezüst tűk rügy fejlődése fehér tea gyártás fehér tea gyártás

További információk

gramm

50, 100, 25, 250

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Bai Xue Long” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük