
|
Hozzávalók 39414_83c9bc-24> |
|
2 adag finomliszt 39414_4849b9-89> |
|
1 adag vaj 39414_303899-54> |
|
1/2 adag porcukor 39414_7944a8-df> |
|
Sütéshez való matcha 39414_628d7c-ea> |
|
1 csipet só 39414_ac1faf-96> |

A vajat szobahőmérsékleten felengedjük. A lisztet és a porcukort átszitáljuk. Minden hozzávalót egy cukrászüstbe teszünk és összedolgozzuk. Miután sikerült a fentihez hasonló, homogén, csinos gömböt formáznunk, letakarjuk egy konyharuhával és a hűtőben fél, vagy egy óráig pihenni hagyjuk. A pihenés végeztével egy arra alkalmas eszközzel 5-8 mm vastag lapra kinyújtjuk és egy nekünk tetsző formával kiszaggatjuk.. A maradékot újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és ezt addig ismételjük, amíg egyedül maradunk. Egy tepsit kikenünk vajjal, mert abba könnyebben ragad a sütőpapír, arra fektetjük a kiszaggatott formákat. Kb. 20 percig sütjük 180 Co-os sütőben.

Megjegyzés:
A süteményhez használt matcha mennyisége. Amennyiben az 1 adag vaj 250 gramm, akkor egy szűk evőkanálnyi teát használjunk. Összedolgozás közben ne essünk kétségbe,a tea színe csak a vaj megolvadásával fog előjönni, addig nagyon halvány.
Sütés közben sokáig semmi sem történik, aztán hirtelen, 1-2 perc alatt lesz kész. A hozzávalók arányát pontosan be kell tartani.
Elkészíteni annyi idő, mint ezt itt leírni, megenni sokkal gyorsabb. Letakarva jónéhány napig eláll.


