matcha palacsinta

matcha palacsinta

Matchás palacsinta, nevezzük úgy malacsinta biztos nem kapható a palacsintázókban, pedig ott aztán minden elképzelhető töltelék és ízesítés előfordul, lekváros, káposztás és persze csokoládés. Ezek egy része olyan súlyos támadás a test ellen, hogy pusztán a nevük említésétől is olajszagú lesz a haj, reng a háj, nehezebben dobban a szív. De a palacsinta nem áll meg az édességeknél, a crépe, ahogy tőlünk nyugatra ismerik már mindent magába foglalhat, lehet benne rák, sajt, kecskesajt, dió, gyümölcsök, stb.

Teával viszont nemcsak a feltétet, vagy tölteléket, hanem magát a palacsintát is át lehet alakítani. A japán teák fenomenálisak ebbben, elég, ha a pirított teából, a hojichából készült krémet, vagy a különféle zöld teákat próbáljuk ki.

Mi 1 liter tejet, 4-500 gramm átszitált lisztet, kevés olajat, sót és cukrot, továbbá 6-8 tojást használunk a palacsinta tésztájához, mindezt nagyjából szemrevételezés és a krém konzisztenciája alapján. Most viszont hozzátettünk egy evőkanálnyi Matcha Rindout és hozzáfogtunk a palacsinta normál kisütéséhez. Ez a képen látható zöld rugacs, avagy matchával készített palacsintatészta, ami már önmagában is finom.

Tölteléknek természetesen matchás túró kerül bele, így jön létre az abszolút zöld tea palacsinta, de a legjobb a darált mák méz társaságában, vagy a nyers kakaó. Legfelül egy könnyű változatot mutatunk, ahol a normál palacsintába matchával kevert túró várja az édes-, és teásszájúakat. A palacsintát porcukor helyett természetesen matchával szórtuk meg. Itt lent pedig egy nemzeti, málnalekvárral töltött piros, fehér, zöld palacsintát láthatnak.