Használjon 40-65 Co-ra visszahűtött lágy, tisztított vizet, 8-9 gr teát, előmelegített teaszettet. A felöntés egyre hosszabb legyen, egyre forróbb víz használatával. Két intenzív, egy erős, majd további három "híg", felöntést ad. Első felöntés: 2,5-4 perc 45-50 Co-on, második felöntés: 15-30 mp 60 Co-on, harmadik felöntés: 1 perc 60 Co-on
Eszközöket a gyokuro elkészítéséhez japán tea kellék kínálatunkból választhat itt és itt.
Hagyományos módon rizsszalmával árnyékolt prémium gyokuro a Hoshino teakertből már az idei új teából.
Hoshino Seichaen második gyokurója. Évi párszor tíz kilogrammos termést ad. Efölött csak a cég shuppin gyokurója van, ami 2016-ban japán teaversenyt nyert. Kifinomult, elegáns, áttetsző, messziről beszűrődő fény. A Koyamaen, vagy Maiko gyokurókhoz hasonlítva a felső kategóriák teáihoz tartozik, Maiko eleganciája némileg emlékeztet erre, Koyamaen versenyeztetett gyokurói légiesebbek, ez viszont egyértelműen hosszabb, teljesebb, kicsit aszalt gyümölcsös érzettel.