
Teljes kiőrlésű matchás datolyás muffin.
Halló, ez itt a teakonyha, ahol tea kerül a legkülönfélébb ételekbe, megváltoztatva azok eredeti értelmét. Ez annyira teljes kiőrlésű, hogy igaz a matchára, a lisztre és a datolyára is.Eredetileg nem matchásnak szántam, de végül így alakult.Jó lett nagyon. Leírom a receptet, de mivel muffinról van szó, úgyis több ezerféle módon lehet csinálni és úgyis jó lesz.
- Száraz rész, avagy tészta:
1 bögre teljeskiőrlésű rozsliszt3/4 bögre teljes kiőrlésű búzaliszt1/4 bögre fehérliszt1 marék zabpehely1/2 marék őrölt lenmag2 nagy marék datolya felaprítva (sok) matcha1/2 zacskó sütőpor1 zacskó vaníliás-cukor1 csipet só
(ennél több cukor egyébként se szokott belekerülni, teljes kiőrlésűbe néha egyáltalán nem is rakok, de ez most ilyen hibrid lett)
Nedves rész, avagy muffin:
- 1 tojás
- olvasztott vaj (max 100g, most kevesebb lett)
1-2 evőkanál olívaolaj
(teljes kiőrlésűt általában vaj helyett olívaolajjal csinálom, de ugye ez hibrid lett)
2-3 evőkanál méz
1 bögre tej
A matchát múltkor a vajba olvasztottam, most a száraz részbe kevertem bele, így is működik. Hibrid, teljes, teljesen zöld és finom.
Stadler László mestercukrász





