Leírás
2010 Xiaguan – Ősi, vad teafák lombja

2010 Xiaguan – Ősi, vad teafák lombja
2010下關生態老樹餅茶
2010 Xiaguan Sheng Tai Lao Shu Bing Cha = ökológiai öreg fa puerh tea
A Xiaguan 2005 óta gyártott ökológiai teakertből származó yesheng teája
A Xiaguan Teaüzem nagyszerű teája, ami a kezdetektől velünk van. Vad teafák tavaszi rügyeit és érettebb leveleit tartalmazó kiegyensúlyozott, meleg, nem túlzott erejű fiatal kora ellenére is rögtön iható blendje. Érlelve még kiterjedtebb és barátságosabb. A 2004-es tea első felöntésein kevés füst,ezen több.. A lepény fonákján a dudorok a zuhanyrózsaszerű forma lenyomatai, amin keresztül a tea préselés közben gőzt kap. Feltétlenül ajánljuk a sheng puerh teákkal ismerkedőknek. Illata lepényben még csak gyanús, felmelegítve már egyértelműen cserzett dohány, aztán felöntve édes, mint a bodza, puha és lágy. Nem egy kifinomult tea, de a Baoshan teái egyébként sem azok, ez a lepény pedig évek óta ugyanannak a vad 700 évnél idősebb fáknak is otthont adó ültetvénynek a termése, amit ismeretlen elődök hagytak ott. Egy idő után a puerh gyakorlásban túllép rajta az ember, mert a kifinomult ízeket keresi, de ezzel is tisztelegni lehet a tea-ősök előtt.
Xiaguan ökológiai öreg teafa préselt tea
Ez a termék a Lancang folyó vidékéről, a világ első teatermő területéről származó leveleket tartalmaz. A friss levelek a Yunnan-fennsík őserdőiben, ökológiai termesztésű teafákon nőnek, távol az emberi lakott területektől és szennyezéstől. Fejlett technológiánkkal feldolgozva kiváló minőségben és egyedi stílusban, ez a termék megfelel a Kínai Mezőgazdasági Tudományos Akadémia Teakutató Intézete által tesztelt bio tea szabványoknak. Mivel olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek nem találhatók meg a hagyományosan termesztett teákban, ez a termék gazdag aromával, lágy és finom ízzel, elegáns aromával és hosszan tartó utóízzel rendelkezik, így igazi gyöngyszem a teák között. A termesztett teákhoz képest a legjelentősebb megjelenésbeli különbség az, hogy minden rügynek több apró levele van, amelyek a feldolgozás után aranysárgára színeződnek; továbbá sem a rügyeken, sem a leveleken nincs fehér pehely.
„Shennong több száz gyógynövényt kóstolt meg, és naponta hetvenkét méreggel találkozott, amelyeket teával tudott gyógyítani.”
Válogatás a *Shennong Materia Medica klasszikusából*
Belépő a puerh teák világába itt , létezik-e vad puerh (?), ha igen, akkor információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
A vad puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.





























Értékelések
Még nincsenek értékelések.