Leírás
Chikusendo Shin chasen

Puha és mégis erős, gyenge és mégis rugalmas. Formális szertartásokra is használható prémium minőségű chasen a Chikusendo műhelyből Takayamából. Most szürke a doboza, nem kék.
A chasen fajtái a következőek
A különféle teaiskolák eltérő esztétikai és gasztronómiai értéket tulajdonítanak a hab minőségének.
Az Urasenke usucháját úgy kívánatos elkészíteni, hogy az nagyon apró buborékokkal a lehető legfinomabb habot mutassa, ez a modell terjedt el nyugaton is. Az Omotosenke szerint a matcha félig legyen csak habos, az öntet egyik fele legyen hab nélküli. Megjegyzem, hogy ez utóbbi nagyon finom, különleges ízű matcha. A koichához jobb a kevesebb, erősebb szálú chasen használata, usuchához értelemszerűen a finomabb a legjobb elvileg… Mivel nem jellemző, hogy a mindennapi matcha ivó többféle chasent is tartson otthon, a leginkább elterjedt forma a Kazuho és a Tsuneho.
| 16 szálas | 平穂 Heiho | Koicha | |
| 32 szálas | 荒穂 Araho | Koicha | |
| 48 szálas | 中荒穂 Naka araho | Koicha | |
| 64 szálas | 常穂・並穂 Tsuneho avagy Namiho | Koicha és usucha | |
| 68~74 szálas | 数穂・繁穂 Kazuho, avagy Binho | usucha | |
| 75~80 szálas | 八十本立 Yasohonryu szó szerint nyolcvan szálas | usucha | |
| 81~95 szálas | 百本立 hyaku hontate szó szerint száz szálas | usucha | |
| 96~120 szálas | 百二十本立 sz szerint 120 szálas | usucha |
Nem én modtam:
„A Tőletek vásárol teapamacs használatával elkészült matcha tea új értelmet nyer. Nem is teát iszik az ember, hanem teahabot teljes egészében. Több, magas minőségű más japán pamacsot is kipróbáltam már de ezt az eredményt, amit mellékelten probáltam lefotózni egy sem nyújtotta, még csak meg sem közelítette. Az edény falától lekerekedve válik el a teahab ami talán a nagyítás során látható is… Az ízek így még összetettebbek és elegánsabbak. Nem folyadékot iszik az ember hanem tisztán habot köszönhető ez annak, hogy a gondosan, nagy szakértelemmel elkészített pamacs anyaga a rugalmasság és a merevség eszményi arányát testesíti meg. ”







Értékelések
Még nincsenek értékelések.