Leírás
2016 Menghai Jin Guo shu puer tea

2016 Menghai Jin Guo shu puer tea
2016 勐海大益金果
2016 Menghai Jin Guo shu puerh tea
金果 A Jin Guo a halhatatlanság gyümölcse, jelesül az őszibarack. A barackot, a halhatatlanság gyümölcsét a halhatatlanok fogyasztják, hogy halhatatlanok legyenek. Nem ettől halhatatlanok egyébként, ez a gyümölcs a halhatatlanság iránti vágyat, azaz az életörömöt testesíti meg.
A Menghai Teaüzem új receptje, ami lehet, hogy barackízű is lesz érése bizonyos pontján, de nem ez az érdekes.
Sűrű shu puer tinta tea, ami még így, olajos sűrűn is kifejezetten édes.
A jáde császár és felesége Xi Wangmu a Nyugati anyacsászárnő az isteneknek barackok formájában adta át az örök életet. A halhatatlanok, akik Xi Wangmu palotájában laktak, ott vettek részt az év harmadik holdhavának harmadik napján a barack ünnepen 蟠桃會. A halhatatlanok hatezer évig vártak erre az ünnepre; a barackfa ezerévente hajtott új leveleket és további háromezer évre volt szükség, amíg megérett a gyümölcse. A fogadást ábrázoló képeken gyakran látható a császárnő három udvarnoka egy-egy barackfával, illetve a nyolc halhatatlan, amint a fogadásra tartva átkelnek a tengereken. Szóval, akinek a kezei közé kerül a barack és a belőle készült ötezer éves baracklekvár (lásd Szirtes A: Lenz), az hosszú, egészséges életet remélhet magának. Az idevezető hosszú utat vágja le egy elegáns rövidítéssel ez a tea.
Emitt az egyik halhatatlan barackot lop a fáról.
Belépő a shu puerh teák világába itt és információ az elkészítéséhez itt >>>>>>
Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán.
Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük.
Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi.
Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat.


A List of 1940 – 1989’s Bing Cha |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||


>>>>> Még több történetet, információt és teatesztet talál a puerh teák oldalán. Az érlelt sheng és shu puerh teákat egy rövid elmosás után öntjük fel 100 Co fokon ízlés szerint szabályozva a felöntés idejének hosszát. Végig nagyon forró vizet használunk hozzá és a kannát kívülről is folyamatosan fürdetjük. Tartsa napfénytől és idegen illatoktól elzárt hűvös helyen. Megfelelő tárolás mellett minőségét évtizedekig megőrzi. Eszközöket a tea elkészítéséhez tea kellékek kínálatunkból választhat. 2007 Xi Zhi Hao - Sárkány és Főnix - prémium sheng puerh tea"> 


Értékelések
Még nincsenek értékelések.